Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Rekeningrijden: met deze 3 tips ben je zo goedkoop mogelijk uit

Rekeningrijden, het lijkt er vanaf 2030 dan echt te komen. Hoewel er nog veel kritiek is op het systeem, kijkt Autovisie alvast vooruit naar manieren hoe jij straks zo goedkoop mogelijk uit bent.

Een kleine kanttekening: Rekeningrijden lijkt echt te gaan gebeuren. Echter, de exacte vorm van het systeem is vooralsnog niet volledig duidelijk.

Met deze drie tips kan je zo goedkoop mogelijk rekeningrijden

Kijken we naar de huidige plannen van Rutte IV en het ministerie van Financiën dan zijn er drie tips waarmee je zo goedkoop mogelijk kan rekeningrijden. Of deze tips per 2030 nog steeds werken, zal de toekomst uitwijzen.

1. Kies een brandstof die het goedkoopst is per kilometer

De prijs die je moet betalen zal zo’n 4 cent per kilometer worden, ongeacht welke auto je rijdt. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn als je moet rekeningrijden, dan kan je dus het best een auto rijden op de brandstof die in 2030 het goedkoopst is per gereden kilometer. Echter, het lijkt niet waarschijnlijk dat we over 8 jaar allemaal met een Lupo 3L rijden.

2. Rij niet de snelste, maar de kortste route

Vooralsnog is het rekeningrijden zo vormgegeven dat je 4 cent per gereden kilometer betaalt, ongeacht welke route je neem. Het is dus goedkoper om voor de kortste route te gaan, in plaats van voor de snelste route. Even je navigatie anders instellen kan je tegen die tijd wellicht wat centen besparen.

3. Ga rekeningrijden met een oldtimer

Oldtimers krijgen – mits het plan doorgevoerd wordt als nu op papier staat – voordelen ten opzichte van andere auto’s. Auto’s van 40 jaar en ouder, waarvoor nu geen wegenbelasting betaald hoeft te worden, worden uitgesloten van rekeningrijden. Voor deze tip geldt hetzelfde als de eerste. Gaan we allemaal met een energie slurpende klassieker, dan wordt er ongetwijfeld ingegrepen.

Rekeningrijden, tips, zo goedkoop mogelijk
(Afbeelding: Unsplash)

ING waarschuwt voor steeds ouder wordende wagenpark

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.