Autovisie
Autovisie Nieuws 13 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Laatste nieuwe Mitsubishi-model voor Nederland

Mitsubishi bereidt zich voor op de lancering van de gefacelifte Eclipse Cross. In Japan zijn de brochures van de SUV al gedrukt, zo blijkt uit een foto op het Spaanse forum Cochespias. Wanneer de drukpersen voor de Nederlandse folder rollen, is niet bekend. De importeur start begin volgend jaar de levering van de opgefriste SUV.

Hoewel de folder in het Japans is, laat de aanduiding ‘PHEV’ er geen misverstand over bestaan. De vernieuwde uitgave komt er als Plug-in Hybrid. Daarmee wordt de Mitsubishi Eclipse Cross na de Outlander PHEV het tweede hybridemodel met stekker in het modellengamma van Mitsubishi. De specificaties van de aandrijflijn maakt de fabrikant binnenkort bekend.

Eclipse nog geen vier jaar oud

De facelift van de Mitsubishi Eclipse Cross volgt 3,5 jaar na de lancering van de SUV. Het model werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in maart 2017. De auto werd toen voorgesteld met benzinemotoren. Een dieselmotor zou kort daarna volgen. Die zelfontbrander verscheen echter wegens gebrek aan belangstelling wegens een te hoge prijsstelling niet op de Nederlandse markt. Sinds de introductie in 2017 gaf Mitsubishi de SUV kleine aanpassingen. Het merk is van mening dat wanneer de auto verbeterd kan worden, je dat ook direct moet doen.

Mitsubishi Eclipse Cross mits-eclipse-cross
De huidige Eclipse Cross was nog geen vier jaar oud

Hertekende grille

Nu acht de fabrikant de tijd rijp om een ingrijpende opfrisbeurt door te voeren. Zowel het front als de achterzijde van de SUV zijn onder handen genomen. De fabrikant geeft de vernieuwde Mitsubishi Eclipse Cross onder andere gewijzigde lichtunits, een hertekende grille en een gerestylede bumper. Achter heeft de Eclipse Cross andere lichtunits en een afwijkende bumper. Ook de wielen beschikken over een nieuw ontwerp.

Afscheidsmodel

Mitsubishi stelt de gefacelifte Eclipse Cross spoedig voor. Het is het laatste nieuwe model dat de Japanse autobouwer op de Europese markt introduceert. De Japanse autobouwer heeft zich voorgenomen om eind 2022 de verkoop van nieuwe modellen te staken. Mitsubishi verscheen in 1974 op de Nederlandse markt en leverde onder andere de Colt, Lancer, Celeste, Cordia en Galant.

Mitsubishi 1974 Nederland
Een van de eerste artikelen over Mitsubishi in Autovisie Magazine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.