Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 12 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Autosalon van Brussel 2021 gaat ook niet door

Het Autosalon van Brussel vindt volgend jaar niet plaats. Dat maakt organisator Febiac vandaag bekend.

De coronacrisis heeft een enorme impact op de wereld, zo ook op die van auto-evenementen. Dit jaar zetten vrijwel alle organisaties al een streep door hun evenementen. Febiac, de organisator van het autosalon van Brussel, zet vandaag al een streep door de 2021-editie.

Autosalon in Heizelpaleizen

Normaliter vindt het salon plaats in januari, in de Brusselse Heizelpaleizen. Dat gaat aankomend jaar niet door. “Nu de pandemie opnieuw snel aan kracht wint, moet Febiac besluiten dat een ‘fysiek’ auto-, motor- en lichte bedrijfsvoertuigensalon niet plaats kan vinden,” zegt salondirecteur Pierre Lalmand. “Op geen enkele manier willen we de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen ondermijnen die van elke organisatie en burger worden verwacht.”

Wel kondigt Febiac alvast de nieuwe datum van de Brussels Motor Show aan. Van 14 tot 23 januari in het jaar 2022 zullen de Heizelpaleizen in het teken staan van auto’s, motoren en lichte bedrijfsvoertuigen. Vorige maand werd ook al duidelijk dat de andere Brusselse autoshow die binnenkort op het programma stond, Interclassics, eveneens is doorgeschoven naar 2021.

Succesvolle autoshow

Het Autosalon van Brussel is al decennia lang een van de meest gewaardeerde en succesvolle autoshows van de wereld. Omdat het salon van Brussel – anders dan andere autoshows – een enorme verkoopbeurs is, waar bijna 30% van de jaarverkoop wordt gerealiseerd, laten autobouwers graag al modellen zien die in de loop van het jaar verkrijgbaar worden.

Maar op het Autosalon van Brussel draait het niet alleen om de Belgische autokoper. Ook de autoliefhebber komt er aan zijn trekken. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen trok dit jaar nog naar de Belgische hoofdstad om te genieten van de zogenaamde Dream Cars. Zin om mee te lopen over de beursvloer en te genieten van een Bugatti Chiron, Ferrari F8 Tributo of Rolls-Royce Dawn? Kijk dan de video hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.