Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Autosalon van Brussel: wat je moet weten én zien

De fonkelnieuwe Mercedes GLA, de elektrische Mazda MX-30, de kersverse Skoda Octavia, de stoere Ford Ranger Raptor, gefacelifte Opel Insignia, de nieuwe Aston Martin DBX, de voorspelbare Volkswagen Golf 8 en de sportieve BMW 2 Gran Coupe, het is een kleine greep modellen die later dit jaar de Nederlandse en Belgische showrooms binnen rijden, maar nu al op de Autosalon van Brussel zijn te bewonderen. Ja, de autotentoonstelling, met de naam Het Salon, mag dan op de wereldkaart een kleine, lokale beurs zijn, er staan veel modellen die je op zo’n korte afstand van huis niet eerder kon zien.

 

Het autojaar 2020 biedt weer veel nieuws en daarvan is een deel al reeds voorgesteld. Zij het op een Amerikaanse of Europese tentoonstellingsvloer. De levering van de modellen laat in veel gevallen nog even op zich wachten. Omdat de Autosalon van Brussel -anders dan andere autoshows- een enorme verkoopbeurs, waar bijna 30% van de jaarverkoop wordt gerealiseerd, is, laten autobouwers graag al modellen zien die in de loop van het jaar verkrijgbaar worden. In Brussel zijn de orderboeken voor bijvoorbeeld de Volkswagen T-Roc en ID.3, de Audi E-tron Sportback, BMW M8 Gran Coupé, Mini GP en Mercedes GLB al geopend. De auto’s staan ook daadwerkelijk op de Expo-vloer.

 

Maar op de Autosalon van Brussel draait het niet alleen om de Belgische autokoper, ook de autoliefhebber komt er aan zijn trekken. Maar om een Bugatti Chiron Sport, McLaren GT, Rolls-Royce Dawn, Bentley Flying Spur, BMW X6 M of Ferrari F8 Tributo te zien, dient wel zeven euro extra entreegeld te worden betaald. Alle auto’s die als Dream Cars zijn aangemerkt -van de luxury-merken staat Maserati tussen de volumemerken- zijn ondergebracht in een aparte hal. Naast auto’s staan op de show ook motorfietsen.

Virtuele rondgang

Geen zin of tijd om naar Brussel te rijden, maar ben je ongekend nieuwsgierig hoe de Belgische importeurs de stands in de Brussel Expo hebben ingericht, klink dan op deze link. De collegae van Vroom.be hebben onder de noemer virtueel salon alle stands in beeld gebracht, zodat je vanachter je computer of tablet precies kunt zien hoe de Opel Insignia GSi, de Mini Cabrio Sidewalk, de Nissan Juke of Mercedes-modellen erbij staan. Bekijk hier alle stands 

 

Autosalon van Brussel parkeren

Het Salon duurt nog tot en met 19 januari. De poorten openen dagelijks om 10.30 uur en sluiten om 19.30 uur. Op vrijdag 17 januari is de beursvloer toegankelijk tot 22.00 uur. De Brussels Expo ligt via Parking C directe aan de Brusselse Ring R0 (uitrit 7a –EXPO). Op parking E (Madridlaan) zijn slechts zes laadpalen beschikbaar. Een parkingkaartje voor auto’s bedraagt € 10,-. Motorfietsen mogen op Parking C gratis parkeren. De entreeprijs voor de beursvloer is voor personen ouder dan 12 jaar € 15,-. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen € 10,- entree.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.