Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Koenigsegg komt met ‘Mission 500’ Concept naar Genève

.Voor de aankomende editie van de Autosalon van Genève heeft Koenigsegg een nieuw model gepland: de 500 kilometer per uur brekende ‘Mission 500’.

Bugatti brak de 300 mijl per uur grens met de Bugatti Chiron Super Sport 300+. Nu dat gedaan is, is de race naar de volgende mijlpaal gestart: de 500 kilometer per uur grens. En het lijkt erop dat Koenigsegg de pijlen daarop heeft gericht. De Zweden komen namelijk met de ‘Mission 500’ naar de Autosalon in Genève in maart van dit jaar. En dat cijfer in de naam hint natuurlijk naar het snelheidsrecord wat daaraan gekoppeld is, vrijwel hetzelfde als de benaming die Bugatti voor hun model koos. Alleen is het nog onduidelijk of Koenigsegg ook het beoogde record gaat breken voordat ze de auto onder het doek vandaan trekken.

1.600 pk

Eigenlijk is het bestaan en de komst van de Mission 500 nog niet eens bevestigd. Het gaat hier nog om geruchten die Supercarblog te horen kreeg uit bronnen die dichtbij het project zouden staan. Deze bronnen vertellen overigens helemaal niets over de auto zelf. We weten dus niet of het een aangepaste versie van de Jesko is, al lijkt dat wel aannemelijk aangezien het de auto is die Koenigsegg vorig jaar op dezelfde beurs toonde. De Jesko zal op het gebied van vermogen overigens niets te kort komen. De V8 pompt 1.600 pk naar de achterwielen (mits men E85 tankt).

Koenigsegg Jesko

Gryphon

Naast de Mission 500 zou Koenigsegg met nog twee andere modellen op de beursvloer verschijnen. De bronnen willen alleen niet loslaten om welke modellen dit gaat. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het volledig nieuwe super- of hypercars zullen zijn. Wellicht komen ze met de twee keer gecrashte en twee keer opgeknapte Agera RS Gryphon. Deze werd eind vorig jaar weer op de weg gespot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.