Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 10 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Autosalon van Brussel: een overzicht van al het nieuws – Video

Vandaag opent de Autosalon van Brussel de deuren voor bezoekers. Onze redacteur Sjoerd van Bilsen liep gisteren al rond op de beurs en vertelt je alles wat je moet weten over de aanwezige auto’s.

Skoda presenteert er voor het eerst de kakelverse Octavia, Mercedes de fonkelnieuwe GLA, Jaguar de vernieuwde F-Type en Renault de stekkerversie van de Captur. Fabrikanten kunnen geen nee zeggen tegen de Belgische show. Dat heeft een doodeenvoudige reden. Deze autosalon is traditioneel een verkoopbeurs met enorme kortingen. In de toonzaal worden dan ook adressen van potentiële kopers verzameld. De Belgische importeurs realiseren in de nationale showroom bijna 30% van de jaarverkoop. Heb je een slechte beurs, dan dreunt dat de rest van het jaar na.

Brussel

Ter vergelijking: in België werden vorig jaar 100.000 auto’s meer verkocht dan in het grotere Nederland, afgerond 550.000. De autosalon van Brussel trok vorig jaar ongeveer 450.000 bezoekers. Het aanbod bestaat uit actuele modellen en wereldprimeurs. Maar er zijn ook speciale ruimtes waarin trouwe klanten in een vroeg stadium al auto’s te zien krijgen. Waar de traditionele autoshows moeite hebben te overleven als gevolg van evenementen als de CES waar ze zich als technologieproduct kunnen presenteren, zal de autosalon van Brussel door zijn verkoopconcept juist blijven bestaan.

En zo is de Brusselse tentoonstelling ook interessant voor de Nederlandse bezoekers, want de industrie toont dicht bij huis modellen die nog niet in de showroom staan, zoals de Aston Martin DBX, Skoda Octavia, BMW 2 Gran Coupé en Audi E-tron Sportback. De beurs is tot en met zondag 19 januari geopend. Ben je op zoek naar super- en hypercars, dan ben je ook aan het juiste adres! Een speciale hal met de naam Dream Cars is gevuld met allerlei exoten. Ook daar liepen wij even naar binnen en maakten we een video!

Vooraf weten wat er op alle stands staat, kijk daar naar de 360-beelden van Vroom.be

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.