Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Mitsubishi komt voorlopig niet met nieuwe modellen

De komende twee jaar wil Mitsubishi de kosten met minimaal 20% verlagen. Een van de strategieën van de fabrikant is om alle nieuwe modellanceringen in Europa voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Het Britse Autocar weet te melden dat de Japanse autofabrikant zijn middelen richt op de Zuidoost-Aziatische markt. Daar heeft Mitsubishi een marktaandeel van 6,4%. In Europa is dat aandeel slechts 1,0%.

Mitsubishi verdwijnt niet…

Als gevolg van die beslissing zullen kopers in Europa (en ook Engeland) waarschijnlijk een paar nieuwe generaties mislopen. Onder andere de L200, de Outlander en de Space Star zijn aan vernieuwing toe, maar die worden dus voorlopig nog niet verwacht. Een woordvoerder van Mitsubishi UK kon niet exact noemen hoe lang de fabrikant de focus van Europa zou verleggen. Die woordvoerder voegde er wel aan toe dat de situatie ‘evolueert en snel verandert’. De huidige Mitsubishi-modellen zullen echter nog steeds nieuw te koop zijn bij de dealers, vertelde hij.

…of toch wel?

Door nieuwe modellen voorlopig uit te stellen, voldoet Mitsubishi met het huidige assortiment min of meer aan de nieuwe EU-emissievoorschriften. Dit zou ook kunnen betekenen dat het zich mogelijk volledig terug zou trekken uit de Europese markt. “We zullen onze strategie verschuiven van wereldwijde expansie naar lokale selectie en concentratie. Allereerst zullen we onze structurele hervormingen afronden en onze concurrentiegebieden verder versterken. Het uiteindelijke doel daarvan is een bedrijfsstructuur opbouwen die zeker winst kan genereren tijdens deze middellange termijn”, aldus Mitsubishi-topman Takao Kato.

Verder is Mitsubishi van plan de productie van de Pajero van Sakahogi naar Okazaki te verplaatsen. Ook zullen bepaalde niet-productieve dealers sluiten. Daarnaast is het ook de bedoeling dat activiteiten op het gebied van delen en auto-abonnementen binnenkort meer worden gepromoot.

Ben je benieuwd waar je op moet letten bij de aankoop van een gebruikte Mitsubishi Outlander? Lees dan snel dit artikel met het aankoopadvies!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.