Autovisie
Autovisie Nieuws 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste BMW i3 wordt in juli gebouwd

BMW staakt in juli de bouw van de i3, maar de aanduiding zal niet lang weg zijn. De nieuwe i3 staat klaar. Het is echter een auto van een totaal ander kaliber.

Eerder dan BMW de wereld deed doen geloven, beëindigt het merk de bouw van de compacte elektro-auto i3. Niet in 2023 ziet de laatste auto van de productlijn het levenslicht, maar al dit jaar. Sterker nog, halverwege dit jaar. De dealers kunnen momenteel nog de vijfdeurs i3 bestellen. BMW sluit echter spoedig de orderboeken.

BMW i3
BMW i3

Geëlektrificeerde hatchback

De i3 is dan negen jaar in productie geweest. Hij verscheen als conceptmodel op de IAA-autotentoonstelling in Frankfurt in 2011. Vervolgens onderging het studiemodel een kleine make-over, waarna in 2013 de bouw van de geëlektrificeerde hatchback van start ging. In eerste instantie leverde BMW de i3 als volledig elektrisch aangedreven model plus een uitvoering met range-extender, een kleine verbrandingsmotor die er met maximaal 10 liter brandstof aan boord altijd voor zorgde dat een laadpaal kon worden bereikt. De fabrikant staakte de levering van de range-extender (REX) al eerder. In de loop der jaren voerde BMW verschillende updates door. Zo kreeg de hatchback een krachtigere accu met grotere capaciteit. Met de introductie van de i3s volgde een sportievere versie van de elektro-auto.

Koopwijzer: occasion BMW i3 (2013-heden)

BMW i7 laat niet lang meer op zich wachten

Naam leeft voort

De naam i3 mag dan in juli van de prijslijst verdwijnen, hij keert spoedig terug. De Duitsers werken aan een elektrisch aangedreven variant van de 3-serie. Dat model zal onder de naam i3 verschijnen. De fabrikant heeft nog geen introductiedatum voor de vierdeurs elektro-auto genoemd. De verwachting is dat het model in 2023 in de showroom staat. Vanuit China zijn reeds foto’s van het nieuwe model gelekt. Of de nieuweling er alleen als sedan komt, is niet bekend. Met een Touring zou BMW een primeur hebben.

BMW I3 2023

Volgens gegevens van JATO zijn er sinds 2013 zo’n kwart miljoen exemplaren van de nog altijd futuristisch gelijnde hatchback gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.