Autovisie
Autovisie Nieuws 4 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Kia Sorento maakt zich voor de vierde maal op voor debuut

De nieuwe generatie Kia Sorento staat voor de deur. Precies achttien jaar nadat de productlijn op de markt verscheen brengt de Zuid-Koreaanse autobouwer de vierde editie.

 

De fabrikant bevestigt dat de grote SUV op de Autosalon van Geneve debuteert. De auto zal ook daadwerkelijk pas aan de vooravond van de Zwitserse tentoonstelling wereldkundig worden gemaakt. Vooruitlopend op het debuut van de kakelverse Kia Sorento stuurt het merk wel alvast enkele teaserfoto’s de wereld in.

 

Midsize-SUV platform

De Kia Sorento is een full-size model. Hij biedt plaats aan vijf tot zeven personen en staat op het kersverse Midsize-platform voor SUV’s. Het lijnenspel borduurt voort op dat van de bestaande Sorento, waarmee we willen aangeven dat de lijnvoering tamelijk recht is. Hij is overduidelijk familie van de grotere Telluride, een model dat Kia niet in Europa aanbiedt, maar hij heeft bijvoorbeeld de raamomlijsting in stijl van de ProCeed.

 

Plug-in hybride

Voor het eerst krijgt de Sorento hybridetechniek mee. Aangezien het model op Europees grondgebied debuteert, zal het plug-in hybridetechniek zijn. Door de mogelijkheid om de batterij via het stopcontact te laden in plaats van alleen via de motor, zal de Kia Sorento een lage CO2-uitstoot noteren. Met welke aandrijflijnen de SUV precies naar Nederland komt, onthult Kia in een later stadium. De fabrikant heeft in ieder geval naast de plug-in hybride een 3.5 V6-benzinemotor en een 2,2 liter viercilinder dieselmotor beschikbaar. De Sorento laat zich op 3 maart zien, aldus Kia.

Kia Sorento 2020

Meer dan drie miljoen

De nieuwe generatie is de vierde editie sinds 2002. De fabrikant lanceerde toen een middelgrote editie voor een uiterst scherpe prijs. Vanwege het grote succes verhoogde de importeur per half jaar de prijs, maar dat weerhield duizenden Nederlanders er niet van om maanden op de auto te wachten. Van de eerste, tweede en derde generatie wist Kia in 18 jaar meer dan drie miljoen exemplaren te maken. De Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn de grootste afzetmarkten voor de grote SUV.

 

Autosalon van Genève

De Autoslaon van Geneve is voor het publiek geopend van 5 tot en met 15 maart 2020. De beurs wordt in de Palexpo tegen het vliegveld gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.