Autovisie
Autovisie Nieuws 4 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Kia Sorento Ski Gondola: zelfrijdende reuzenrups

Het meeste nieuws van de SEMA-show in Las Vegas lezen we schouderophalend, want na tien veel te dik aangeklede Ford F-150’s hoeven we die elfde echt niet meer te zien. Van deze Kia Sorento Ski Gondola Concept gaan echter niet onze schouders omhoog, maar onze wenkbrauwen. Want ja, dit is toch wel een moddervet apparaat.

kia-sorento-ski-gondola-concept-will-change-perceptions-at-sema_3

Toegegeven, het is inmiddels bijna een cliché om een doodnormale ‘Henk en Ingrid’-SUV op rupsbanden te zetten, maar Kia gaat dan ook een stapje verder. De Sorento Ski Gondola is zelfrijdend, maar ook te besturen met een tablet, die tussen de voorstoelen is ingebouwd. En die voorstoelen… Die staan niet meer in de rijrichting, maar precies andersom!

“En die voorstoelen… Die staan niet meer in de rijrichting, maar precies andersom!”

Bij de normale Sorento zou dat de instap vrij moeilijk maken, dus heeft de Amerikaanse tuner Lux Motorwerks (dat de Ski Gondola voor Kia maakte) de zaag in de b-stijl gezet en ‘suicide doors’ gemonteerd. De vloer van de Kia is bedekt met een rubberen mat en bestand tegen al het smeltwater dat je met skischoenen naar binnen kan lopen.

LEES OOK: KIA ‘GT’ MAAKT ZICH KLAAR VOOR MARKTINTRODUCTIE

Daarbij zou deze monsterlijke offroader natuurlijk geen monsterlijke offroader zijn zonder de nodige LED-lichtbalken op het dak en onder de grille. Zijspiegels heeft de Ski Gondola niet meer. In plaats daarvan zitten twee camera’s die naar voren kijken in plaats van naar achteren en hun beelden in de cabine afspelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.