Autovisie
Autovisie Nieuws 4 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Snel spel: Street Rod (1989)

Racen? Daar was in Street Rod helemaal geen zak aan. De besturing was traag, de framerate schokkerig en de tegenstander oneerlijk in het voordeel. Het mag daarom een wonder heten dat Street Rod eind jaren tachtig toch hét ideale spel was voor de autominnende gamer.

Want wat doen rechtgeaarde petrolheads als ze een uurtje of wat vrij hebben? Die speuren eindeloos over occasionsites om te kijken wat voor leuks, spannends en onverstandigs er te koop is. Street Rod heeft dat uitstekend begrepen en geeft je als speler een garage, 750 dollar en een aantal virtuele krantenpagina’s om door te spitten op zoek naar een klassieke Amerikaan. De keuze was enorm: van een Ford Fairlane tot een Oldsmobile 88 en van een Plymouth Savoy tot een Chevrolet Corvette Stingray.

“Vrijwel alles is te veranderen, met de muiscursor als je moersleutel”

En ondanks het feit dat Street Rod al meer dan vijfentwintig jaar oud is, zijn de mogelijkheden in het spel ongelofelijk. Want zodra je nieuwe aanwinst je garage binnenrolt, begint de lol pas echt. In welke kleur wil je de auto? Moet er een andere versnellingsbak in? Een andere motor? Met een compressor erop misschien? Moet er een paar centimeter van de dakhoogte af? En welke wielen en banden wil je eronder? Vrijwel alles is te veranderen, met de muiscursor als je moersleutel.

streetrod 2

Want ja, onderdelen vervangen gaat zomaar niet. Je moet eerst alle bouten van bijvoorbeeld de transmissie losdraaien, waarna je de oude bak kunt vervangen door een nieuwe. Vergeet je vervolgens de bouten weer goed vast te draaien, dan gaat er iets goed mis als je met je hot rod of muscle car probeert te rijden. Oh, en als je met je vierwieler naar de ‘drag strip’ gaat, verbruikt hij gewoon brandstof, dus moet je af en toe langs het tankstation om te voorkomen dat je droog komt te staan.

LEES OOK: SNEL SPEL – TEST DRIVE (1987)

De races – die dus zeker niet het leukste deel zijn van Street Rod – zijn verdeeld in dragraces en straatraces. Je daagt tegenstanders uit om het tegen je op te nemen voor de lol, voor geld of voor de ‘pink slip’, oftewel het eigendomsbewijs van zijn of jouw auto. En zoals dat gaat bij straatraces kan de politie roet in het eten te gooien met een fikse snelheidsboete. Heeft je wagen een handbak en schakel je slordig? Dan valt de transmissie halverwege de wedstrijd onder je wagen vandaan.

streetrod 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.