Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Groen licht voor Kia Telluride

In Europa houdt het SUV-programma van Kia op bij de Sorento, maar in andere werelddelen ging Kia altijd een tree hoger. En dat zal de autobouwer blijven doen, want het werkt aan een opvolger voor de grote Borrego aka Mohave.

Kia Telluride_action

Dat wordt wereldkundig gemaakt door Kia’s designbaas Peter Schreyer. Aan de vooravond van de North American International Auto Show 2018 (NAIAS) zei de ontwerpchef dat de grote SUV in ontwikkeling is. Echt verrassend is de aankondiging van Schreyer niet. Hij tekende enkele jaren geleden al een studiemodel, dat op de 2016-editie van de NAIAS werd gepresenteerd.

VOLVO XC90

De concept car luisterde naar de naam Telluride. Hij was redelijk hoekig van lijn en toonde verschillende designovereenkomsten met de Volvo XC90, die kort daarvoor was uitgebracht. De conceptversie was gebaseerd op het platform van de Sorento en beschikte over zeven zitplaatsen. Voor de aandrijving zorgde een plug-in hybride-aandrijflijn, bestaande uit een elektromotor en een 3.5 V6-benzinemotor met een gecombineerd maximum vermogen van 400 pk. In welke motorversies de Telluride op de Amerikaanse en Koreaanse markt komt, is niet bekend. Kia zelf wil niets over de auto kwijt. Mogelijk komt er een dieselmotor in, aangezien die krachtbron voor de Sorento voor de Amerikaanse markt wordt overwogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.