Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

“Jeep staat niet in de etalage”

Fiat Chrysler Automobiles-topman Sergio Marchionne heeft een einde gemaakt aan alle geruchten rond een mogelijke verkoop van Jeep. Het 4×4-merk wordt niet van de hand gedaan, zo zegt de boomlange Marchionne.

Al maanden doen geruchten de ronde dat Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Jeep wil verkopen om geld te genereren. Als mogelijke kandidaat voor de 4×4-specialist wordt het Chinese GAC genoemd. De onderneming zou ook een oogje hebben op het gehele Fiat Chrysler Automobiles. Maar Sergio Marchionne laat zich nu uit over de hele situatie: “We hebben geen plannen om het concern op te knippen en delen te verkopen aan de Chinezen”.

LEES OOK: GEZICHTSVERLIES JEEP CHEROKEE

LEES OOK: VERJONGINGSKUUR VOOR JEEP WRANGLER

Ferrari NV Celebrates 70th†Anniversary By Ringing Opening Bell At NYSE
Fotocredit: Bloomberg / Michael Nagle

GOEDE RELATIE

“We hebben een goede relatie met GAC”, stelt Marchionne. GAC maakt voor het bedrijf enkele modellen in China voor de lokale markt. “GAC heeft grote ambities. Het wil wereldwijd actief zijn en werkt aan plannen om de Amerikaanse markt te betreden. We voeren gesprekken met hen of dat voor hen een haalbare kaart is. Al die gesprekken hebben geen invloed op de onafhankelijkheid van FCA.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.