Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 jan 2018

Infiniti kiest voor elektrificatie, startpunt 2021

Na lang onduidelijk te zijn geweest over toekomstige aandrijflijnen, is nu bij Infiniti het hoge woord eruit. Ook het Japanse luxemerk van Nissan komt met geëlektrificeerde modellen.

 

infiniti q inspiration

Vanaf 2021 zullen modellen van het Japanse merk op de markt verschijnen die een vorm van elektrificatie hebben. Dat heeft Nissans Chief Executive Officer Hiroto Saikawa in zijn speech tijdens het Automotive News World Congress geroepen. In 2021 moet tevens een volledig elektrische auto worden uitgebracht, zo bericht het autobedrijf nu. Infiniti verwacht dat in 2025 meer dan de helft van de verkochte auto’s over een hybride, plug-in hybride of elektrische aandrijflijn zal beschikken.

CONCEPT CARS

Voor de ontwikkeling van de aandrijflijnen zal Infiniti terugvallen op moederconcern Nissan en diens alliantiepartners Renault en Mitsubishi. Al eerder toonde Infiniti verschillende conceptmodellen met elektrocomponenten, zoals de volledig elektrische LE, de hybride sportwagen Emerg-e en de Q60 met het Kers-systeem van Renault Sport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.