Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Kia komt met hybride varianten van Ceed Sportswagon en Xceed

Kia toont vandaag twee nieuwe modellen. Of eigenlijk twee aangepaste bestaande modellen. De Zuid-Koreanen hebben de Ceed Sportswagon en de Xceed namelijk voorzien van een plug-in hybride-aandrijflijn.

Kia Xceed PHEV

Met de nieuwe Kia Ceed, en diens varianten, heeft de Zuid-Koreaanse autobouwer een verkooptopper in handen. Zelf zeggen ze dat de omzet dankzij dit model met 40% is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Tel daarbij op dat een groot deel van de verkochte Kia’s in Europa een vorm van elektrificatie heeft en het is niet moeilijk om te zien waarom het merk nu ook de Ceed Sportwagon en Xceed wat batterijpower meegeeft.

10 seconden

Heel erg spectaculair is de hybride-aandrijflijn in deze twee auto’s niet. Voor beide modellen geldt dezelfde motorisering: een 1,6 liter GDI benzinemotor en een 44,5 kW elektromotor die samenwerkt met een 8,9 kWh accu. Gecombineerd leveren de twee 141 pk en 265 Nm. Daarmee zetten beide auto’s helaas nog geen 0-100 km/h tijd van onder de 10 seconden neer. De Ceed Sportswagon heeft 10,8 seconden nodig en de Xceed 11 seconden.

Kia Ceed SW PHEV

Het draait bij deze PHEV’s duidelijk niet om het verbeteren van de prestaties. Het verlagen van de uitstoot staat bovenaan. En daarom kan je volgens de fabrikant tot 60 kilometer volledig elektrisch rijden met deze auto’s. Dat zou in theorie genoeg moeten zijn om het dagelijkse woon-werk verkeer mee te doen. Maar wat het voor impact heeft op de uitstoot weet Kia nog niet te melden. De auto’s moeten hiervoor nog gekeurd worden.

Geen verschillen

Opvallend is dat Kia bij het ontwikkelen van de auto de extra elementen van de hybride-aandrijving heeft meegenomen. Daardoor zijn er vrijwel geen verschillen in het interieur terug te vinden. Het accupakket is namelijk naast de benzinetank onder de achterbank geplaatst. Daardoor neemt hij geen ruimte weg in de bagageruimte. Iets wat we bij andere merken wel zien.

De Kia’s zullen vanaf begin 2020 op de Nederlandse markt verschijnen. Wat Kia ervoor gaat vragen is nog onduidelijk.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.