Autovisie
Autovisie Archief 17 sep 2018

Nieuwe Kia Ceed Sportswagon ruimste in z’n klasse

De nieuwe Kia Ceed Sportswagon wekt niet alleen bewondering op, maar ook verbazing. Want hoe kan zo’n sportieve, stijlvolle en compacte auto de grootste bagageruimte in zijn segment hebben?

Kia Ceed Sportswagon

Toegegeven, de derde generatie Kia Ceed Sportswagon is iets langer en breder dan zijn voorganger, maar de toegenomen binnenruimte is vooral te danken aan het nieuwe platform waarop de auto staat. Dat resulteert niet alleen in een kolossale kofferbak van liefst 625 liter, maar ook in meer ruimte voor de passagiers op de tweede zitrij. Met een neergeklapte achterbank (in de verhouding 40:20:40) ontstaat een volledig vlakke laadvloer voor nog veel meer bagage.

Rijke standaarduitrusting

De Kia Ceed Sportswagon is echter meer dan alleen een werkpaard. Hij is ook een luxepaard, want zijn standaarduitrusting is een stuk rijker dan die van zijn directe concurrenten. Denk daarbij aan airconditioning, cruise control, een met leer bekleed multifunctioneel stuurwiel, bluetooth, ‘Ice Cube’ LED-dagrijverlichting en zelfs actieve rijbaanassistentie en noodremassistentie. Andere elektronische veiligheidssystemen die de Ceed Sportswagon aan boord heeft zijn vermoeidheidsherkenning, adaptieve cruise control, dodehoekassistentie en snelheidsbordenherkenning.

Soepele en sterke motoren

Net als voor de vijfdeursvariant van de Kia Ceed zijn er voor de Ceed Sportswagon drie motoren beschikbaar: een krachtige en zuinige 1.6 CRDi-turbodiesel met 115 pk en twee soepele en sterke benzinemotoren met 120 pk (1.0 T-GDi) en 140 pk (1.4 T-GDi). Allemaal zijn ze gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar voor de diesel en de 1.4 T-GDi is ook een geraffineerde zeventraps automaat leverbaar.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe Kia Ceed Sportswagon op Kia.com.

Reageer op artikel:
Nieuwe Kia Ceed Sportswagon ruimste in z’n klasse
Sluiten