Autovisie
Autovisie Nieuws 28 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

In de Rolls-Royce Ghost Extended zit je niet onder de zon, wel onder de sterren

Zeventien hele centimeters, dat is het verschil tussen de Rolls-Royce Ghost en de Ghost Extended. Net als van zijn voorganger verschijnt er van de tweede generatie Ghost weer een verlengde uitvoering. Hoewel het lengteverschil tussen de assen wordt gerealiseerd, mag je hem van Rolls-Royce geen ‘Extended Wheel Base’ meer noemen.

Het verschil tussen de 5,55 meter lange ‘korte’ versie en de 5,72 meter lange ‘verlengde’ versie zit toch echt tussen de wielen, ter hoogte van de twee zitrij. De extra centimeters komen ook geheel ten goede aan de achterpassagiers. Rolls-Royce biedt die Extended-variant aan voor personen die graag over extra zitcomfort achterin beschikken, omdat ze of daar geregeld werken of geregeld vertoeven met hun partner.

Vallende ster

De inzittenden kunnen daar genieten of werken onder de bekende sterrenhemel, inclusief een vallende ster. Het op de Ghost geïntroduceerde panoramadak is echter niet verkrijgbaar. De Engelse autobouwer zag er vanwege moeilijkheden in de ontwikkeling van af. Wat op zijn beurt de korte uitvoering niet heeft en de lange uitvoering wel, zijn de voetsteunen aan de voorzijde van de achterstoelen. Rolls-Royce biedt standaard al drie zitmogelijkheden voor de Ghost aan, met de Extended komt daar een vierde optie bij. De Ghost is verkrijgbaar als vierzitter en als gelegenheids-vijfzitter. In het laatste geval telt de bank drie gordels. Voor de tweezitsconfiguratie zijn er verschillende uitvoeringen. Eén met een neerklapbare achterbank en één met een vaste console. Laatstgenoemde wordt in de Extended verrijkt met de voetsteunen, zodat je achterin kunt liggen en bijvoorbeeld via het multimediasysteem de TV-serie Familie Gillis van de gelijknamige Rolls-Royce Phantom-rijder kunt volgen.

Aangepast front voor Ghost Extended

De Ghost Extended, waarvan de wielbasis gelijk is aan die van de vorige Ghost Extended Wheel Base, beschikt over een langer achterportier. Mocht dat je niet opvallen, dan is er nog een herkenningspunt om de korte Ghost en Ghost Extended uit elkaar te houden. Het front van de twee modellen wijkt namelijk af. Op de korte versie past Rolls-Royce een grille toe die stopt boven de kentekenplaat. Bij de Extended wordt het rooster optisch doorgetrokken, doordat het middendeel achter het nummerbord ook in roestvrijstaal is uitgevoerd.

November

De Ghost komt in november op de Nederlandse markt. De auto is direct als Ghost Extended leverbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.