Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 27 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce Ghost wordt volledig nieuw

Torsten Müller-Ötvös, beter bekend als de CEO van Rolls-Royce, deelt vandaag een brief met de media. Die brief is, tezamen met een zeer abstracte tekening, de eerste teaser van de nieuwe Rolls-Royce Ghost.

Terwijl Rolls-Royce nog druk bezig is met de nieuwe Ghost, is vandaag een eerste teaser naar buiten gekomen van de ‘kleine’ Rolls. Wat onder andere bekend wordt gemaakt is dat alles op rolletjes loopt, ondanks de uitbraak van het coronavirus. Daarnaast wordt de succesvolle Rolls volledig in het nieuw gestoken.

Rolls-Royce Ghost meest succesvol

De Ghost is het meest succesvolle model in het lange bestaan (116 jaar maar liefst) van de Engelse autofabrikant. Zal dat ook zo blijven? Het nieuwe model moet dan ook aan een hoop eisen voldoen, wil het die lijn voortzetten. Om een wagen te kunnen bouwen die net als het huidige Rolls-Royce Ghost weer 10 jaar mee kan, is het belangrijk om naar de wensen van de klanten te luisteren. Gelukkig was dat geen ellenlange wensenlijst. Het design moet weelderig en simpel blijven. En het moet een auto zijn waarin gereden kan worden, of waar je als persoon in rondgereden kan worden. Dat moet voor de Engelse fabrikant een absolute no-brainer zijn, toch?

Volledig nieuw

Hoewel de huidige Ghost dus al redelijk voldoet aan die eisen, heeft Rolls-Royce bijna alles vernieuwd aan het aankomende model. Het enige wat nog redelijk gelijk is, zijn de Spirit of Ecstasy en de paraplu’s in de deuren. Van buiten wordt het design meer in lijn getrokken met de nieuwe Phantom, terwijl de Ghost ook zijn eigen gestalte krijgt. Er wordt meer aandacht besteed aan het minimalistische waar klanten om vragen, vooral in het interieur. “Onze klanten willen luxe objecten die niet die uitstraling van de daken schreeuwen, maar eerder fluisteren. Ze willen puur design, en laten dit merken door duidelijke en onnodige versieringen af te wijzen. Om dat minimalisme aan te vullen, hebben onze klanten innovatieve maar moeiteloze technologie nodig”, legt Müller-Ötvös uit.

Meer teasers

Rolls-Royce geeft aan in de komende weken meer teasers naar buiten de brengen van de nieuwe Ghost. De uiteindelijke (online) introductie van het model wordt komende herfst verwacht, waar we ongetwijfeld uitgebreide toelichting krijgen op alle aanpassingen ten opzichte van de huidige Ghost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.