Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook Rolls-Royce Ghost krijgt een duistere kant

Wie niet in een chique, maar duistere en sportievere Rolls-Royce wenst te rijden, kon in het geval van de Dawn, Wraith en Cullinan al kiezen voor de Black Badge-uitvoering. De Britse autobouwer stelt die variant nu ook voor op de kersverse Ghost, de ‘instapper’ van het merk.

Klanten die het model bestellen kunnen uit maar liefst 44.000 kleuren kiezen, maar het gros van de kopers kiest ‘gewoon’ voor het duistere ‘Black’. Dat is dan ook waar het bij deze auto(‘s) om draait: geen chique en klassieke vormgeving, maar juist een veel duistere jas. Het is een geliefde outfit, want 27 procent van de kopers kiest vandaag de dag voor een dergelijke Black Badge-uitvoering.

Nieuwe calibratie

Zij die voor een Rolls-Royce Ghost Black Badge gaan krijgen niet alleen een duistere, maar ook een krachtigere auto. De machtige 6,75-liter V12 krijgt er – bijna traditiegetrouw – 29 pk bij en levert daarom een slordige 600 pk. Ook heeft de Black Badge een hoger koppel, 900 in plaats van 850 Nm. Daardoor sprint de Ghost binnen 4,7 seconden naar 100 km/h, tot een begrensde top van 250 km/h. De nieuwe calibratie van de achttraps ZF-automaat, de vierwielbesturing en de onderstelcomponenten zorgen er bovendien voor dat de auto sneller en directer reageert op de input van de bestuurder.

Rolls-Royce denkt niet aan model onder de Ghost

De Black Badge staat standaard op unieke 21-inch wielen. Niet zomaar het eerste de beste schoeisel, want ze zijn opgebouwd uit maar liefst 44 lagen koolstofvezel. Uiteraard blijft het Rolls-Royce-logo op de wielnaaf altijd rechtop staan, ook tijdens het rijden. De Pantheon Grille en Spirit of Ecstasy zijn bovendien donker afgewerkt, voor een sinistere uitstraling. Nog even over die donkere lak: die weegt in totaal 45 kilo (!). Ook het fraaie interieur van de Ghost heeft in de Black Badge een donkere uitstraling, maar uiteraard is de klant koning en zijn de personalisatiemogelijkheden zo goed als eindeloos.

Prijs Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce meldt dat de nieuwe Ghost Black Badge per direct te bestellen is. Wat de sinistere versie exact kost in ons land, is nog niet bekend. In het geval van de Dawn bedraagt het prijsverschil met de reguliere versie zo’n 60 mille. Een reguliere Ghost is in ons land vanaf iets meer dan 400.000 euro te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.