Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hype rondom campers neemt toe door problemen op vliegvelden

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan. De vliegvelden van Nederland zijn deze zomer overvol en kunnen de toestroom aan passagiers vaak niet aan. Reden voor veel mensen om op zoek te gaan naar een camper.

Ook tijdens de coronacrisis won de kampeerwagen erg aan populariteit. Een trend die nu doorzet.

Drukte op vliegvelden zorgt voor hype rondom campers

Ondanks dat het drukker wordt op de weg en je door boeren protesten nog wel eens lang in de file kon staan, zijn veel Nederlanders op zoek naar een camper. Dit stelt verkoopsite Marktplaats aan de hand van het zoekgedrag op hun platform.

Vliegvelden, camper, campers, caravans
(Afbeelding: Unsplash)

De afgelopen zes maanden is er meer dan 14 miljoen keer naar een rollende vakantiewoning gezocht. 8,6 miljoen keer betrof het een speurtocht naar een camper en bijna 5,5 miljoen keer was een caravan het target.

Hoewel kamperen dus voorgaande jaren ook al in trek was, ligt het aantal zoekopdrachten 56 procent hoger in vergelijking tot de eerste zes maanden van 2021. Toen werd er rond de 9 miljoen keer op een camper of caravan gezocht.

Met de camper of caravan

Niet alleen campers en caravans zijn in trek. Ook vouwwagens en tenten kregen meer aandacht van de Nederlander. Er is ruim 1,1 miljoen keer naar een vouwwagen en meer dan 880.000 keer op een tent gezocht.

Dit elektrische campertje uit Duitsland is wél betaalbaar

Een bekend vakantie-item dat ongeveer net zo hard aan populariteit stijgt als de camper en caravan, is de dakkoffer. Vorig jaar is er in de eerste 6 maanden slechts 545.000 keer op de extra opslagruimte gezocht. Dit jaar was dat 1,2 miljoen keer.

Een van de kleinste campers van Nederland

Heb je geen auto die een caravan kan trekken, is een camper te duur en vindt je op de grond slapen in een tent maar niets? Dan kan je ook nog kiezen voor een daktent. Autovisie sprak met Dominique Kuyper. Hij maakte van zijn Citroën C1 een van de kleinste campers van Nederland. Lees hier hoe hij dat deed.

Kleinste camper Nederland, Citroën C1
(Afbeelding: Dominique Kuyper)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.