Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Verkoopcijfers van caravans en campers blijven maar stijgen

De verkoopcijfers van campers en caravans zijn sinds het uitbreken van de coronacrisis extreem gestegen. Maar ook nu vliegvakanties weer normaler worden en de maatregelen versoepelen, blijft kamperen ontzettend populair.

Uit cijfers van Bovag, Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en dataleverancier RDC blijkt dat na 8 maanden in 2021 meer nieuwe rollende vakantiehuisjes werden verkocht dan in heel 2020.

Weer meer nieuwe campers en caravans verkocht

Tot en met augustus zijn er in totaal 2.644 nieuwe campers en 7.350 nieuwe caravans geregistreerd. Bij de caravans is dit een toename van 28 procent in vergelijking met de acht maanden van vorig jaar.

Verkoopcijfers, camper, caravan, campers, caravans
Fiat Ducato camperbus. (Afbeelding: Wheelsage)

Naast nieuwe caravans zijn er ook meer tweedehands exemplaren verkocht. Er gingen 11.538 tweedehandsjes over de toonbank, 8 procent meer dan een jaar eerder.

“Als de markt op peil blijft, kan in 2021 het aantal nieuwe caravans op het hoogste niveau in de laatste 10 jaar eindigen.” – Bovag

De 2.644 nieuw verkochte campers zorgen voor een toename van 29 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Toen werden er over het hele jaar 2.412 nieuwe campers geregistreerd. Deze cijfers zijn nu al verbroken. De verkoop van tweedehands campers steeg ook flink. Met 12.263 verkochte kampeerwagens nam de occasionverkoop met 23 procent toe.

Buscampers zijn erg populair

Van deze campers is met name de buscamper in trek. Dit liet Bovag eerder aan Autovisie weten. “(..)Ze zijn compact, je kan er vrijwel overal mee komen. En je hebt er geen apart rijbewijs voor nodig.”

Drie betaalbare tweedehands campers voor minder dan 20.000 euro

Naast een kant-en-klare camper kan je ook zelf een busje ombouwen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter, Fiat Ducato of Opel Vivaro gebruiken. Wanneer je zo’n busje ombouwt naar camper moet je aan enkele eisen voldoen.

Naast de eisen is het ook belangrijk om de veiligheid van jouw camper onder de loep te nemen. Zo stelt ADAC, ‘de Duitse ANWB’, dat je beter geen houten bankjes in je camper kunt plaatsen. Lees hier hoe je jouw camper veiliger kan maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.