Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

N贸g meer Massa is Kassa: Peter Gillis haalt Mercedes-AMG G 63 op

Massa is Kassa-ster Peter Gillis heeft nog maar net zijn nieuwe Rolls-Royce Cullinan Black Badge binnen of hij schaft alweer een nieuwe bolide aan. Ditmaal is het een Mercedes-AMG G 63.

De vakantieparkondernemer legt in bovenstaande video een bedrag van 275.755 euro voor de Gel盲ndewagen neer. Peter probeert dan nog af te dingen, maar volgens de verkoper bestaat er momenteel een enorme wachtrij (15 maanden) voor het model. Er valt dus niet te onderhandelen. En dan te weten dat Gillis onlangs al een miljoen neerlegde voor Rolls-Royce Cullinan 茅n Ferrari 812 GTS.

M茅茅r Massa is Kassa: Eerste beelden van Rolls-Royce Cullinan van Peter Gillis

Mercedes-AMG G 63

Peter Gillis koopt nu het topmodel van de W463-generatie G-Klasse: een Mercedes-AMG G 63. Het hoekige Mercedes-icoon beschikt over een V8 met een slagvolume van vier liter. Het motorblok levert 585 pk en 850 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint legt-ie af in 4,5 seconden. De topsnelheid is standaard begrensd op 220 km/h, maar met het AMG Driver鈥檚 Package kan je 20 kilometer per uur sneller.

Peter Gillis, Massa is Kassa, Mercedes-AMG G 63, G-klasse
Een Mercedes-AMG G 63 als waarin de Massa is Kassa-ster Peter Gillis rijdt. (Afbeelding: Wheelsage)

Massa is Kassa geldt ook voor het brandstofverbruik van de bolide. De krachtcentrale verstookt volgens de fabrikant elke 7,57 kilometer 1 liter brandstof. Naast de grote motor komt dat ook door het gewicht (van 2485 kilogram) en het niet al te aerodynamische design van het icoon.

Peter Gillis, Massa is Kassa, Mercedes-AMG G 63, G-klasse
(Afbeelding: Wheelsage)

Hoewel Peter Gillis de snelste G-Klasse bij AMG koopt, is er in het verleden een overtreffende trap van de Mercedes-AMG G63 geleverd, de G65 AMG. De V8 heeft in de model plaatsgemaakt voor een geweldige 6,0-liter V12.

Massa is Kassa Peter Gillis heeft niet de bruutste G-Klasse

Het motorblok is goed voor 612 pk en 1000 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint legt hij in 5,2 seconden af en de topsnelheid bedraagt 230 kilometer per uur.

Massa is Kassa-ster Peter Gillis verkoopt zijn camper voor bijna 4 ton

Het was niet Mercedes zelf dat met dit V12-idee kwam, maar er waren juist klanten die vroegen om een G-Klasse met V12. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen neemt je mee in deze speciale Gel盲ndewagen in aflevering 239 van Sjoerd Weetjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.