Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Bij deze Brabus G-Klasse krijg je een boot en horloge

Brabus ken je van de extreme Mercedes-uitvoeringen, bijvoorbeeld van de G-Klasse. Nu biedt het bedrijf wel een heel bijzonder pakket aan. Bij deze auto krijg je een jacht en horloge.

Alhoewel ‘krijgt’, je betaalt er natuurlijk gewoon voor. Voor 1,18 miljoen euro krijg je de volledige set.

Brabus 900 G-Klasse

De set bestaat uit een Brabus 900 op basis van de Mercedes G-Klasse. Dit model heeft een 4,5-liter V8 onder de motorkap die goed is voor 900 pk. Hiermee sprint je vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur in 3,7 seconden. De topsnelheid is begrensd op 280 kilometer per uur.

Het motorblok is in de basis trouwens hetzelfde als je vindt in de G63 AMG. Echter, de cilinderinhoud is vergroot.

De Brabus G-Klasse is uitgevoerd in Deep Blue en is door zijn carbon opsmuk een stukje ruiger geworden. Zo is de motorkap verhoogd, vind je een spoiler op het dak en is de uitlaat voorzien van lampjes die in het donker de rook uit de uitlaat benadrukken. Om het geheel af te maken staat de G-Klasse op 24 inch wielen.

Brabus 900 boot

Maar de G-Klasse is niet het indrukwekkendste voertuig van de set, dat is de ‘Brabus Shadow 900 Sun-Top Deep Blue Signature Edition’. De jacht met een gigantische lange naam wordt in Finland gemaakt door Axopar en heeft twee 4,6-liter V8-motoren die samen goed zijn voor – jawel – 900 pk.

De boot haalt een topsnelheid van 69 kilometer per uur en is hetzelfde afgewerkt als de Mercedes: met cabron fibre en blauwtinten.

Het horloge

Om het pakket echt helemaal af te maken, krijg je er ook nog een Panerai horloge bij. Voor dit alles betaal je dan bijna 1,2 miljoen euro. Wil je alleen de 900 G-Klasse? Dan ben je iets meer dan een half miljoen kwijt.

Brabus, g-klasse, boot, horloge, 900
(Afbeelding: BrabusMedia)

Brabus gooit olie op het vuur met de 900 XLP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.