Stijn Kuster
Stijn Kuster Uw garage 23 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Uw garage: Honda Element, een cultauto met het nodige werk

Een auto waarvan er nog drie op een vol parkeerterrein staan? Da’s aan Ton Wijnker niet besteed. Als het maar anders is en bijzonder, dán gaat zijn hart sneller kloppen. Daarom bezit hij een Honda Element.

Ik was altijd al gek van Honda, vooral de techniek. Die is betrouwbaar, en als er eens iets is, is het heerlijk om aan te sleutelen. Maar de Element was me voorheen niet opgevallen. Deze stond met wat achterschade bij een garage in Zoetermeer. Toen ik ging kijken, viel het tegen, de schade was groter dan ik dacht. Maar ik vond het wel een bijzondere auto. Die deuren, hoe het zit en hoe het rijdt. En hij is echt ontzettend ruim. We konden het eens worden over de prijs en ik heb hem toch gekocht. 

De Honda Element had flinke schade

Ik had er in eerste instantie geen geluk mee. De Element had een behoorlijke tik gehad. De remmen liepen aan en waren te heet geworden, het wiellager was beschadigd en de draagarmrubbers moesten vervangen worden. Bovendien schakelde de automaat niet echt lekker. Die bak heb ik laten spoelen, de rubbers, de remmen en het lager heb ik zelf vervangen en de schade heb ik grotendeels weggewerkt.

Honda Element, Uw garage
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

De onderdelen die ik nodig had, zijn wel te krijgen, maar je moet een dealer zien te vinden die dat leuk vindt en er moeite voor wil doen. Veel dingen aan het blok bijvoorbeeld zijn net iets anders dan bij de Europese versie, die in de Accord zat. Ik was bij een dealer hier in de buurt, maar ik merkte dat die er weinig zin in had. Ze vinden het maar lastig als mensen met moeilijke oude auto’s langskomen. Maar bij een andere vestiging van dezelfde dealer was het: ‘Ah, een Honda Element! Daar gaan we even voor zitten, dat zoeken we op!’

De volgende auto wordt weer iets bijzonders

Toen ik de Honda Element net had, ben ik online gaan zoeken en kwam ik erachter dat het een cultauto is. Je ziet de mooiste creaties langskomen. Met surfplanken op het dak en tentconstructies die over de openslaande zijdeuren passen. Je ziet ze ook veel met grote terreinbanden en er worden mini-campertjes van gemaakt. De volgende auto wordt ook weer bijzonder en anders, iets nieuws wat ik nog niet ken. Dat verandert niet. 

Honda Element, Uw garage
(Afbeelding: Autovisie Magazine)
De binnenruimte van de Honda Element. (Afbeelding: Autovisie Magazine)

Nieuwe Honda Civic Type R doet alles nét iets beter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.