Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vlaggen en spandoeken van boeren worden verwijderd

De boeren zijn al een flinke tijd aan het protesteren op verschillende manieren. De een rijdt met de tractor over de weg en veroorzaakt verkeerschaos, de ander kiest voor een veiligere aanpak en hangt enkel een vlag of spandoek op.

Alhoewel, veilig… Volgens Rijkswaterstaat zorgen de omgekeerde Nederlandse vlaggen en spandoeken aan viaducten, lantaarnpalen en verkeerslichten voor een onveilige situatie.

Gevaar door vlaggen en spandoeken van boeren

Een woordvoerder laat aan RTL nieuws weten: “Mensen rijden op de weg, zien iets aan een viaduct hangen en denken: wat hangt daar nou? Wat staat er op dat spandoek geschreven? Op dat moment kijk je naar boven, en niet naar de weg. Als de auto voor jou net op dat moment remt, heb je een ongeluk.”

Boeren, protest, spandoeken, vlaggen
John Deere 2930. (Afbeelding: Unsplash)

Echter, er zijn ook tegenstanders die zeggen dat niet enkel de vlaggen afleiden. Grote reclameborden langs de snelweg mogen immers wel. De vlaggen en spandoeken van de boeren kunnen volgens Rijkswaterstaat ook chaos veroorzaken doordat ze niet goed bevestigd zijn. Als vlaggen loskomen kunnen deze op de voorruit vallen met gevaarlijke situaties tot gevolg. Ook als een vlag op de weg terecht komt en er een auto overheen rijdt of een weghelft afgesloten moet worden door een vlag, brengt dit gevaar met zich mee.

Met deze 5 auto’s van tractormerken mag je wél op de snelweg

Daarom gaat Rijkswaterstaat de vlaggen en spandoeken van de boeren proberen te verwijderen. In totaal gaat het om honderden vlaggen. “Ik ga ervan uit dat ze gewoon vernietigd worden”, stelt een woordvoerder over de vlaggen en spandoeken van boeren.

Op provinciale en gemeentelijke wegen blijven vlaggen waarschijnlijk (langer) hangen

Vlaggen en spandoeken van boeren kan Rijkswaterstaat wel rondom en boven de snelwegen weghalen. Langs gemeentewegen en provinciale wegen gaat het uitvoerende agentschap van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dit niet doen. De provincies en gemeentes zijn zelf verantwoordelijk voor het opruimen hiervan.

Volvo V60 Cross Country en Subaru Outback: voor boeren, burgers en buitenlui

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.