Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Opnieuw drukte op de weg, boeren op pad naar Den Haag

De boeren gaan opnieuw protesteren en zijn van plan vanmiddag naar Den Haag te komen. Dit zorgt voor de nodige drukte op de weg.

De boeren zijn vandaag weer op pad. Dit omdat het parlement gaat stemmen over de moties die zijn ingediend tijdens het stikstofdebat. De gemeente Den Haag waarschuwt voor gevaarlijke situaties door het ‘onbesuisd rondrijden van tractoren’.

De boeren gaan weer protesteren

Gisteren – en vorige week – was het ook al onrustig op de weg door de boeren. Ze blokkeerden snelwegen, protesteerden in Stroe, rukten op richting het Mediapark en reden naar het huis van Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Vanochtend werden langs de A12 meerdere hooibalen in brand gestoken. De rook veroorzaakte gevaar op de weg met een wegafsluiting en forse file als gevolg.

Onderweg naar Den Haag

Het plan van de boeren is om vanaf 12.00 uur bij de Tweede Kamer te gaan demonstreren. Dit blijkt uit een verklaring van Sieta van Keimpema, woordvoerder van Farmers Defence Force.

Verkeerspuinhoop na boerenprotest: blokkade A6, aanrijding tractor op A12

“Op 28 juni zullen we het halveren van de veestapel een gezicht gaan geven. Duidelijk maken voor welke keuzes boeren gezet worden door het misselijkmakende beleid van dit kabinet”, zo luidt een verklaring die is ondertekend door Boeren van Nederland.

De boeren roepen burgers op

Hoewel veel mensen last hebben van de protesten, en met name burgers en bedrijven de dupe zijn van al het oponthoud, roepen de boeren mensen op om ook in actie te komen. “Burgers, kom ook om te zorgen dat de toekomst van het Nederlandse platteland gewaarborgd blijft, dat de kaalslag met het halveren van de veestapel voorkomen wordt. Ons land, ons vee, onze manier van leven, onze plattelandscultuur laten wij niet afnemen door Rutte IV”, is te lezen in een verklaring.

Let op als je de weg op gaat

De gemeente Den Haag laat weten dat als het protest van de boeren tot gevaarlijke situaties leidt, er waar mogelijk wordt opgetreden. Let vandaag dus extra goed op als je de weg op gaat – helemaal rondom Den Haag.

Hapklare jongensdroom: de Citroën H van Casper Pasman

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.