Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Hapklare jongensdroom: de Citroën H van Casper Pasman

Het is als een bakker die het ultieme brood bij een collega haalt; Casper Pasman kocht zijn Citroen H-bus in Engeland. 

“Deze Citroen H is in Engeland gemaakt door een bevriende custom bouwer. Ik ken hem en zijn werk goed, omdat hij onderdelen bij mij koopt. Deze bus is ergens achter een huis in Frankrijk uit het weiland getrokken en als nieuw opgebouwd met origineel, oud, maar nooit gebruikt plaatwerk. En ook het correcte; het achterscherm heeft bijvoorbeeld de vijf ribbels die de jaren vijftig-H hoort te hebben in plaats van zes, zoals later bij de HY gebruikelijk werd. Er zit een 2,3-liter VW-blok in, gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Het blok is groter dan de standaard viercilinder, dus de binnen-motorkap is breder gemaakt.”

BMW

“De achteras en schijfremmen zijn van een BMW; je ziet ook dat hij achter een grotere spoorbreedte heeft dan normaal. Voor heeft hij ook schijven gekregen, die zijn van Renault. De H staat nu op 17-inch wielen en bredere banden en is ook wat verlaagd. De originele snelheidsmeter zit er nog in, maar heeft geen functie meer. Achter een klep in het midden van het dashboard zitten de originele VW-klokken die bij het blok horen. Het bakelieten stuur is van een MG en er zit stuurbekrachtiging op. Het houten interieur achter is door een timmerman gemaakt, de rieten bakken boven het voorraam door een mandenvlechter. Deze Citroën H is echt een custom en hij is heel mooi afgewerkt. Ik kende de auto al en toen ik hoorde dat hij te koop kwam ,was ik er als de kippen bij.”

Opgeven Uw Garage

Het complete verhaal van de Citroën H van Casper Pasman lees je nu in Autovisie, of via de video boven dit artikel. Heb je zelf een bijzondere auto met een bijzonder verhaal, of ken je iemand die in de rubriek Uw Garage past, geef je dan op via [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.