Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Hond wordt geflitst, wie krijgt de boete?

Als een auto geflitst wordt, is dat geen wereldnieuws. Maar in dit geval wel! In het Slowaakse Trnava is namelijk een hond geflitst die te hard reed. Maar wie krijgt de boete?

Het is een bizarre foto. De hond in de Skoda Kamiq reed 10 kilometer te hard en werd geflitst. De eigenaar van de auto, een 31-jarige man, vertelt hoe een van de beste flitsfoto’s ooit gemaakt is.

Hond wordt geflitst in auto

Het baasje laat weten dat de hond op zijn schoot sprong. De boete gaat natuurlijk naar de eigenaar van het dier en auto. Of de man enkel een boete heeft gekregen voor het te hard rijden, of ook voor het niet vastzetten van zijn hond, is onduidelijk.

Tweedehands auto op benzine duizenden euro’s duurder dan vorig jaar

In Nederland is het overigens niet verplicht om je hond vast te maken in de auto. In veel andere landen is dit wel het geval. Ga je naar Duitsland, dan riskeer je een boete van 50 euro als je jouw huisdier niet vast hebt in de auto. Ook in geval van een aanrijding is het veelal veiliger als je trouwe viervoeter vastzit.

Zoals je ziet, is het niet altijd verstandig om je huisdier los te laten in je auto. Daarbij heb je voor een paar euro al een autoriem voor je hond.

PÁN PES, PREKROČILI STE RÝCHLOSŤ V OBCI: VAŠE DOKLADY NA VEDENIE AUTA …🙈Prosííím nemám.. zaštekal pes. Nó to si teda…

Posted by Polícia SR – Trnavský kraj on Friday, September 29, 2023

Duik in de prijslijst: Peugeot 2008 – verbeterd na de facelift?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.