Autovisie
Autovisie Video 24 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Skoda Kamiq – Eerste testnotities – Video

Na Seat en Volkswagen komt ook Skoda nu met een compacte SUV: de Kamiq. Heeft die nog toegevoegde waarde naast de T-Cross én de Arona? 

Ja, want zoals de Tsjechen dat wel vaker doen, is ook deze Kamiq een stukje groter dan zijn tegenstrevers. Dankzij een tien centimeter langere wielbasis zit je zowel voor als achterin zeer riant, beter dan in sommige auto’s uit één of zelfs twee segmenten hoger.

T-Cross en Arona

Het modulaire MQB A0-platform kent geen geheimen meer, de aandrijflijn en ophanging komen vrijwel één op één overeen met de Skoda Scala en ook met eerder genoemde T-Cross en Arona wordt zeer veel gedeeld. Wat we ook van de Scala herkennen zijn de achterlichten én zo ongeveer het voltallige interieur. Een fijne werkplek, die je ook nog eens kunt aankleden met een breed scala aan opties.

skoda-kamiq-new-suv-582932

Hoewel de Kamiq op andere markten met een 1.0 TSI met 95 pk en een 1.6 TDI met 115 pk leverbaar is, gaan die aan onze neus voorbij. De instapper vanwege de standaard vijfbak en de bijbehorende hogere uitstoot en dito BPM en de diesel wordt door de importeur überhaupt niet interessant geacht voor onze markt. Dan blijven er twee benzinemotoren over, een 1.0 TSI met 115 pk en een 1.5 TSI met 150 pk. Beide hebben standaard een handgeschakelde zesbak en zijn optioneel leverbaar met een zeventraps DSG. Op termijn komt er ook nog een 1.0 G-TEC beschikbaar, die zijn vermogen van 90 pk uit CNG haalt.

Skoda-slimmigheidjes

Spannend is de Kamiq allerminst en de goedkoopste in zijn klasse zal het evenmin worden. Een riant ruimteaanbod, veel typische Skoda-slimmigheidjes en degelijke en beproefde techniek maken het echter een relevante nieuwkomer in dit drukke segment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.