Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 mei 2019

Gelekt: dit is de Mercedes-AMG CLA 45

We wisten dat hij zou komen, maar Mercedes-AMG hield nog onder doeken hoe hij eruit zou gaan zien. Helaas voor hen lekte de auto ruim voor de lancering. Ziehier de Mercedes-AMG CLA 45.

mercedes-amg-cla-45-LEK

Tijdens de New York Autoshow van dit jaar liet Mercedes heel trots de nieuwe AMG CLA 35 zien. De voor nu krachtigste versie van de CLA haalt 306 pk en 400 Nm uit een zeer schappelijke tweeliter viercilinder met turbo. Dit vermogen wordt verdeelt over alle vier de wielen en er kan zelfs gekozen worden voor volledige voorwielaandrijving. Allemaal leuk natuurlijk, maar het is nog maar een voorproefje van het echte werk: de AMG CLA 45. Deze moet het naar verluidt doen met 421 pk uit een tweeliter vierpitter.

De grote broer van de 35 zit in de pijplijn en was onlangs door wat gehannes met de configurator op de Duitse website van Mercedes al te vinden. Een gebruiker koos voor een AMG CLA 35, rustte hem uit met een Night Package en scrolde door de afbeeldingen om te zien hoe de aanpassing de looks van de auto veranderde. Dat bleek nogal ingrijpend, want hij zag in de galerij ineens een AMG CLA 45 voorbijkomen. De dikste versie uit de line-up.

Veranderingen

Zoals je wellicht al verwacht zijn er niet heel veel verschillen te bespeuren tussen de 35 en de 45. Ook gaat het hier om een enkele foto van de achterkant van de auto waardoor de details beperkt blijven.

mercedes-amg-cla-45-leaked-photo

Wat we wel kunnen bespeuren zijn twee extra uitlaatpijpen en een nog dikkere bodykit met diffuser in de achterbumper. Ook blijkt de algehele afwerking wat agressiever met onder andere rode remklauwen en grote AMG-velgen. Daarnaast lijkt de achterspoiler iets groter dan die van de 35.

Het is jammer dat we de letters op de kofferbakklep niet goed kunnen lezen, want er staat nog iets na CLA 45. Vermoedelijk staat hier een S wat erop duid dat het hier om de allerdikste AMG CLA 45-versie gaat. Zoals verwacht heeft Mercedes de misplaatste foto inmiddels offline gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.