Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Mercedes AMG A 45 S sterkste jongetje van de klas

Ruim 420 pk… Dat is het vermogen van de nieuwe Mercedes-AMG A 45 S die het Duitse autoconcern later dit jaar op de markt brengt. Deze cijfers zijn online gelekt door de Duitse verzekeringsmaatschappij HUK.

 

 

Schermafbeelding 2019-01-03 om 14.51.48

Mercedes legde het met de vorige AMG 45 (381 pk) al een tijdje af tegen de 394 PK sterke Audi RS 3. Hier lijkt met de komst van het nieuwe, 421 pk sterke model dus een einde aan te komen. Dit maakt hem op het gebied van vermogen weer de koning van de hot hatches.

Hybride powered

Het vermogen komt uit een 2,0 liter viercilinder turbomotor, die waarschijnlijk hybride-ondersteuning krijgt. De extra kracht zorgt ongetwijfeld voor een snellere acceleratie van 0 naar 100 km/h. Waar het uitlopende model hier nu nog 4,2 seconden voor nodig heeft, duikt de nieuwe wellicht onder de 4 seconden. De nieuwe AMG A 45 heeft een wat langere wielbasis dan zijn voorganger en behoudt zijn vierwielaandrijving en automaat met dubbele koppeling.

‘Normale’ AMG 45

Naast de S-versie komt Mercedes ook met een vernieuwde ‘normale’ AMG 45 op de markt. Deze heeft maar liefst 387 PK onder de motorkap, zes meer dan het uitgaande model. Wat de nieuwe A 45’s gaan kosten, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.