Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de nieuwe Porsche 911 Speedster

Porsche maakt de Nederlandse vanafprijs van de Porsche 911 Speedster bekend. Voor de prijs van de gelimiteerde sportauto op basis van de vorige generatie 911 kun je ook twee exemplaren van de nieuwe 911 Carrera S kopen. De eerste exemplaren staan van de 911 Speedster staan medio 2019 bij de dealers.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Porsche brengt minimaal 357.000 euro in rekening voor de door Porsche Motorsport ontwikkelde Porsche 911 Speedster. Hoeveel exemplaren naar Nederland komen kan Porsche niet melden. Wat ze wel kwijt willen is dat de Duitse sportautoproducent niet meer dan 1.948 exemplaren bouwt. Alle auto’s zijn uitgerust met een atmosferische vierliter zescilinder die we kennen uit de vorige 911 GT3. Het vermogen komt uit op 510 pk met 470 Nm aan koppel.

Handbak of automaat

Schakelen gebeurt standaard met een automatische PDK-transmissie met dubbele koppeling. Mocht u voor een puristischere Porsche willen gaan, dan monteert Porsche optioneel een achttien kilogram lichtere handgeschakelde zesbak. Een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur duurt slechts vier seconden en de topsnelheid komt uit op 309 km/u. Omdat het hier gaat om een lichtgewicht sportwagen, vond Porsche het niet nodig om een automatisch neerklappend dak te installeren. De twee inzittenden kunnen dankzij een handbediende lichtgewicht stoffen kap ook open genieten van de huilende zespitter.

Heritage Design Pakket

Porsche levert de nieuwe 911 Speedster ook met een Heritage Design Pakket, speciaal ontwikkeld door Porsche Exclusive Manufaktur. Dit omvat een speciale platina kleurstelling met witte nummering in ‘gumball’-stijl op de deuren. De klant kan overigens het startnummer zelf kiezen. Dit geheel refereert naar de historische 356-modellen van het merk. Als laatste wordt de Speedster op 20-inch velgen met een centrale wielmoer gezet. Daarachter komt het speciale Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) met zwart witte klauwen. Als kers op de taart maakt Porsche met gouden belettering kenbaar dat het hier om een Speedster gaat. De meerprijs van deze uitvoering is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.