Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Porsche opent opnieuw orderboeken voor 911 GT3 RS

Liefhebbers van de Porsche 911 GT3 RS opgelet. De Duitse autobouwer gaat de sportwagen voor een tweede keer in Europa aanbieden.

Porsche bouwde de 911 GT3 RS begin vorig jaar voor de Europese markt, maar onderbrak vervolgens de bouw van het GT-model vanwege de overgang van de NEDC-verbruikscyclus naar de WLTP-verbruiksnormering. Aangezien de vraag naar de sportcoupé groot was en is, kiest de fabrikant ervoor om de productie voort te zetten. Het verschil tussen de modellen uit de twee productieruns? De 2019-exemplaren beschikken over een partikelfilter.

Productievolume

Hoeveel exemplaren er gebouwd gaan worden, is niet bekend. Dat is afhankelijk van de vraag. De tijd dat de tweede batch wordt gemaakt is echter wel gelimiteerd. De auto’s zullen binnenkort in productie gaan.

Porsche 911 Speedster

911 Speedster

De bouw van de extra exemplaren van de 911 GT3 RS betekent niet dat de sportcoupé het laatste type uit de 991-reeks, die inmiddels is opgevolgd door de 992, is. Het merk zal nog tot en met november precies 1970 stuks van de 911 Speedster vervaardigen en dat type is eveneens op de 991-modelgeneratie gebaseerd.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond
Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.