Autovisie
Autovisie Nieuws 28 apr 2019

Dogleg-transmissie voor Aston Martin Vantage is klaar

Aston Martin staat op het punt het leveringsprogramma van de Vantage uit te breiden. Via Twitter.com kondigt de Engelse sportwagenbouwer de komst van de handgeschakelde Vantage aan.

De autobouwer plaatst louter een plaatje van drie ‘aluminium’ pedalen en de term AMR. Dat laatste staat voor Aston Martin Racing en wordt door het merk gebruikt als het sportlabel. De aanduiding werd al eerder toegepast op de vorige generatie Vantage, de Rapide en momenteel op de DB11 met V12-motor. Het lijkt erop dat de sportwagenbouwer de nieuwste Vantage met handbak als sportief topmodel gaat positioneren, aangezien het de term AMR ervoor gaat gebruiken. Of de combinatie van de AMR-benaming en de handgeschakelde versnellingsbak gepaard gaat met een vermogenstoename van de uit de Mercedes-AMG C63 S stammende 4.0 V8-motor, is niet bekend.

Aston Martin

Dogleg-transmissie

De handbak komt naast de automatische transmissie in het programma. Aston Martin kiest voor een manuele bak met zeven verzetten. De eerste versnelling bevindt zich linksonder, tegenover de achteruitversnelling. Naar de zogeheten dogleg-transmissie is met name in de Verenigde Staten veel vraag, zo liet Aston Martin eerder aan Autovisie, dat de komst van de handbak al aankondigde op het moment dat de autobouwer er zelf nog niets over los wilde laten, weten.

Aston Martin Vantage

Vantage Roadster

Met de beschikbaarheid van de handbak is het programma van de Vantage nog niet compleet. Van de sportwagen komt ook nog een open variant, de Roadster. Aston Martin zal de tweezitter met volledig elektrisch bedienbare softtop in de zomer aankondigen.