Autovisie
Autovisie Nieuws 7 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Aftellen voor vernieuwde Skoda Superb

Later deze maand presenteert Skoda de vernieuwde Superb. Bijzonder is dat de Skoda Superb de eerste plug-inhybride van het merk wordt.

Skoda Superb Facelift 2019

De vernieuwde Superb debuteert in mei in Bratislava tijdens het WK IJshockey 2019. Skoda is al sinds 1993 sponsor van het wereldkampioenschap en maakt van de gelegenheid gebruik om de vernieuwde Superb aan het publiek voor te stellen.

Skoda-letters

Aan de hand van een eerste schets geeft Skoda een glimp van het vernieuwde design. Schokkend zijn de aanpassingen niet: de Superb krijgt andere lichtunits, gewijzigde mistlampen, een andere grille en aan de achterkant maakt het Skoda-embleem plaats voor een voluit geschreven Skoda-merknaam. De nieuwe Scala was de eerste Skoda die dit designkenmerk kreeg, en vanaf nu krijgt elke nieuwe of vernieuwde Skoda de Skoda-naam volledig in letters uitgeschreven op de achterklep.

Kvasiny

In maart 2019 produceerde Skoda de 500.000ste Superb van de derde generatie. Die auto rolde in het Tsjechische Kvasiny van de band. Het huidige type is sinds maart 2015 op de markt en tot nu toe zijn er in Kvasiny inmiddels 358.200 exemplaren geproduceerd. Skoda bouwt de Superb ook in Aurangabad (India), Nanjing (China), Ust-Kamenogorsk (Kazachstan) en Solomonovo (Oekraïne).

Verkoopcijfers Skoda Superb

  • Eerste generatie (2001 tot 2008): 136.100 exemplaren;
  • Tweede generatie (2008 tot 2015): 618.500 exemplaren;
  • Derde generatie (maart 2015 tot heden): 500.000+ exemplaren.

Latijnse naam

Weet overigens dat de naam Superb is afgeleid van het Latijnse woord ‘superbus’, wat buitengewoon of grandioos betekent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.