Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 15 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Gelekt: Bugatti Centodieci is een EB110 hommage

Bugatti liet weten dat ze een speciale auto op Pebble Beach Concours d’Elegance zouden laten zien. Voordat u hem officieel mag zien, is hij al het internet op gelekt. We hebben de foto’s van de Bugatti Centodieci.

Bugatti Centodieci

Bugatti viert dit jaar het 110-jarig bestaan en liet eerder al weten dat ze het met een aantal speciale wagens zouden doen. De eerste die het merk toonde was de La Voiture Noire op de Autosalon van Genève. De tweede zou onder het doek vandaan getrokken worden op Pebble Beach Concours d’Elegance. Maar zoals wel vaker het geval is in de autowereld, lekte ook de speciale Bugatti het wereldwijde web op.

Honderd en tien

Website Carscoops.com heeft volgens eigen zeggen een hele trouwe lezer die hen van deze foto’s voorzag. Hierop zien we dat Bugatti wat styling van de iconische EB110 Super Sport heeft overgenomen voor deze speciale versie van de Chiron. Volgens het verhaal noemt men deze auto de Bugatti Centodieci, wat Italiaans is voor honderd en tien.

Bugatti Centodieci

Als je goed naar de Centodieci kijkt, dan valt op dat Bugatti heel veel lijnen van de EB110 heeft overgenomen. Niet alleen de kleine grille, de gaten aan de zijkant en de diffuser zijn overgenomen, ook subtielere lijnen bij de deuren en de koplampen verwijzen duidelijk naar de Super Sport. Het enige dat we nog niet zien op de foto is of de deuren op dezelfde manier als de EB110 openen.

Acht miljoen

Het gerucht gaat dat Bugatti in totaal tien exemplaren van de Centodieci maakt. Deze zijn, hoe kan het ook anders, alle tien al verkocht. Prijzen zouden beginnen bij acht miljoen euro. Daarvoor krijgt de koper in de basis een Bugatti Chiron, want onderhuids zouden de Fransen helemaal niets veranderd hebben aan de achtliter W12 met vier turbo’s. We kunnen ons ook niet voorstellen dat de kopers van de auto klagen over de prestaties van de Bugatti Centodieci.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.