Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 18 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Bugatti komt in augustus met opvolger La Voiture Noire’

De wel heel erg speciale en unieke Bugatti La Voiture Noire is nog maar net aan het publiek getoond. Maar Bugatti is op stoom en is niet van plan de voet van het gaspedaal te halen. Het merk komt naar verluid half augustus alweer met een nieuw en speciaal model.

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti viert dit jaar het 110 jarig bestaan en heeft daarom al aangegeven niet stil te zitten in 2019. De Fransozen verraste iedereen met de unieke La Voiture Noire, een one-off die € 16,7 miljoen van de bankrekening an Ferdinand Piëch (en niet van Cristiano Ronaldo) moet aftrekken. Daarnaast is het eerste speciale model ook al een feit: de 110 ans-editie van de Chiron. En het volgende speciale model staat alweer klaar. Hij moet op Pebble Beach Concours d’Elegance 2019 onder het doek vandaan gehaald worden, maar er zouden er al een paar van verkocht zijn.

Chiron

Helaas weten we nog niets van de auto, maar een onthulling van een nieuwe Bugatti op Pebble Beach klinkt niet heel raar. Vorig jaar toonde het merk daar de Divo voor het eerst aan de wereld. En in 2008 werd het doek van de Veyron Grand Sport getrokken. De geruchten gaan dat het dit keer gaat om een lichtere versie van de Chiron gaat: een Superleggera. Maar anderen beweren weer dat het toch om een Aperta of Super Sport editie gaat.

De bronnen achter dit gerucht wijzen zelfs naar een opvolger van de La Voiture Noire. Dit omdat Bugatti heeft aangegeven dat de La Voiture Noire één van de twee nieuwe en gelimiteerde auto’s van dit jaar zou zijn. Al zou hij deze keer niet meer dan € 10 miljoen gaan kosten. Er wordt gespeculeerd dat de prijs rond die van de Divo zal liggen: € 5 miljoen.

Bugatti Divo

Aanwezig

Het is dus nog heel erg onduidelijk wat Bugatti ons kan gaan tonen op Pebble Beach Concours d’Elegance 2019. We houden het in de gaten en op 18 augustus weten we het zeker. Of misschien iets eerder als er iets lekt, en dat gebeurt met enige regelmaat in de autowereld. Één ding is in ieder geval al zeker: het merk is aanwezig op het evenement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.