Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 29 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Bugatti La Voiture Noire is mooiste auto op Concorso d’Eleganza

Sinds 1929 komen de mooiste en duurste wagens naar Concorso d’Eleganza in Italië, maar elk jaar kan er maar een de mooiste zijn. Dit jaar is dat de Bugatti La Voiture Noire.

Bugatti La Voiture Noire

Vlakbij het Comomeer in Italië was het de afgelopen paar dagen een feest voor eigenaren en liefhebbers van klassieke en peperdure auto’s. Het jaarlijkse Concorso d’Eleganza streek weer neer in Cernobbio. Het is een event waar niet alleen oude auto’s hun opwachting maken, autofabrikanten laten ook hun aankomende auto’s graag zien. Aston Martin deed dit bijvoorbeeld met de One-77 toen hij nog in conceptstatus was.

Design Award

Bugatti greep het event aan om de La Voiture Noire nogmaals aan het publiek te tonen. De Franse autobouwer ging aan het einde van het event aan de haal met de titel voor mooiste auto van de show, oftewel de Design Award. Een grote eer gezien de €16,7 miljoen kostende Bug zich tussen mooiste auto’s der aarde bevond.

Bugatti La Voiture Noire Eleganza

De La Voiture Noire die op het evenement aanwezig was, is helaas nog steeds niet het uiteindelijke model. Deze komt pas over meer dan twee jaar, want zolang heeft Bugatti nodig om hem te bouwen. De getoonde versie was niets meer dan een lege carrosserie met daaronder een kleine elektromotor. Hierdoor kan hij onder eigen kracht van de vrachtwagen naar zijn plaats op de show rijden.

Uiteindelijk krijgt de auto dezelfde W16 als degene in de Divo en de Chiron. Deze 8 liter zestiencilinder met vier turbo’s is goed voor 1.500 pk en 1.600 Nm.

 

Cristiano Ronaldo

Wie over een paar jaar de eigenaar van de zwarte bolide is, is helaas nog steeds niet helemaal duidelijk. Even werd gespeculeerd dat het Cristiano Ronaldo was, maar zijn manager liet weten dat dit niet het geval was. Daarom wijzen nu alle vingers stijf naar ex-Volkswagen Group-baas Ferdinand Piech.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.