Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 10 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Bugatti Divo gaat 5 miljoen euro kosten!

Boven de Chiron komt de Bugatti Divo te staan. Het model is zojuist aangekondigd, wordt in een oplage van slechts veertig stuks gebouwd en gaat een vanafprijs van 5 miljoen euro, exclusief belastingen, krijgen.

bugatti-divo-teaser

Volgens Bugatti wordt de Divo – genoemd naar coureur Albert Divo – minder zwaar dan de Chiron en daardoor een stuk wendbaarder. Of hij ook meer vermogen gaat krijgen, is niet bekend, maar Bugatti rept wel over een grotere focus op rijeigenschappen en downforce.

Eigen uiterlijk

We gaan ervan uit dat de Divo op basis van de Chiron is ontwikkeld. Hij krijgt echter een volledig eigen uiterlijk, aldus Bugatti. We zullen op 24 augustus zien of dat waar is, want dan wordt de Divo gepresenteerd in Monterey, Californië.

Vision Gran Turismo

Een aantal trouwe Bugatti-klanten heeft de auto enkele maanden geleden al gezien. De eerste exemplaren zijn inmiddels verkocht. Een ervan gaat bijvoorbeeld naar de Californische eigenaar van de Bugatti Vision Gran Turismo (hij heeft ook een geel-zwarte Chiron).

W16-motor

Ter vergelijking overigens: de Bugatti Chiron kost 2,5 miljoen euro, exclusief belastingen. Hij wordt aangedreven door een 8,0 liter W16 met vier turbo’s en een vermogen van 1500 pk en 1600 Nm koppel. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 2,4 seconden. Zijn top is afgeregeld op 420 km/h.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.