Ford F-150 Raptor nu ook als vierdeurs SuperCrew

Ford presenteerde in januari vorig jaar de gloednieuwe F-150 Raptor. Omdat er ook vraag is naar een versie met twee portieren extra introduceert Ford op de autoshow van Detroit de SuperCrew.

De aankleding van de SuperCrew is gelijk aan de F-150 Raptor met twee deuren minder. Ook hier vinden we dus dikke terreinbanden, verhoogde wielophanging en agressief ogend bumperwerk. Verder rust Ford de Raptor SuperCrew uit met Terrain Management System met in totaal zes verschillende standen, te weten Normal, Street, regen/sneeuw/ijs, modder/zand, Baja en Rock. Verre jumps behoren ook bij deze generatie tot de mogelijkheden.

“Verre jumps behoren ook bij deze generatie tot de mogelijkheden.”

Wat dacht u? Een moddervette V8 met supercharger mag niet ontbreken in een Ford F-150 Raptor? De vorige generatie Raptor had inderdaad zo’n lekkere V8, maar de nieuwe versie moet het doen met slechts een V6. Ook de Raptor merkt de gevolgen van de steeds strenger wordende emissie-eisen. Om de CO2-uitstoot fors terug te dringen kiest Ford daarom voor een kleinere krachtbron, in dit geval een 3,5 liter EcoBoost-motor. Gelukkig is het vermogen wel toegenomen. De 6,2 liter V8 van de vorige generatie schopte het tot 411 pk terwijl de nieuwe versie daar volgens Ford overheen gaat. Exacte cijfers kan Ford nog niet noemen. De Amerikaanse autobouwer koppelt de zespitter aan een tientraps automaat. De verkoop van de F-150 SuperCrew Raptor start deze herfst.