Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Buick Avista: Opel Insignia in de dop

De Avista Concept draagt een Buick-badge, maar als de auto later in Europa op de markt komt, is het een Opel. Jawel, dit is een voorbode van de nieuwe Insignia. Weliswaar staat op de autoshow in Detroit een studiemodel van een coupé, het lijnenspel zal voor de Opel vertaald worden naar een vierdeurs sedan.

Of de nieuwe Opel Insignia ook als coupé op de markt komt, is niet bekend. Vermoedelijk gaat Opel echter niet het platform van deze Avista gebruiken, want het studiemodel is een achterwielaandrijver, terwijl de volgende Insignia gewoon weer voorwielaandrijving krijgt. Waarschijnlijk kiest General Motors ervoor om de Buick als coupé te presenteren om juist het dynamische karakter van het toekomstige Insignia-design te benadrukken. De volgende generatie Insignia wordt een coupé-achtige vierdeurs sedan.

“De volgende Insignia wordt een coupé-achtige vierdeurs sedan”

Opel introduceert de nieuwe Insignia eind dit jaar. Het topmodel van het Opel-programma vormt tevens de basis voor andere producten uit de General Motors-familie. Of Buick wel een tweedeurs in het gamma opneemt, wordt niet door de fabrikant opgegeven. De sedan is in ieder geval bevestigd.

Buick en Opel zijn binnen General Motors met elkaar verbonden. De twee merken vullen elkaar aan, te meer omdat de twee GM-labels niet in dezelfde landen worden geleverd. Buick heeft momenteel al verschillende producten van Opel in het programma, zoals de Astra en Insignia en voegt daar binnen afzienbare tijd de Adam en Cascada aan toe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.