Autovisie
Autovisie Nieuws 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de meest geproduceerde auto uit Amerika

Wat is de meest geproduceerde auto ter wereld? Dat is afhankelijk van hoe je de vraag stelt. Is de vraag naar een productlijn onder dezelfde naam of een specifiek model? Dan krijg je andere antwoorden. Want waar staat Ford met de F-Series?

Van de Ford F-Series werd afgelopen week het veertig miljoenste exemplaar gebouwd. Een gigantische mijlpaal voor de autobouwer, maar ook voor de Amerikaanse auto-industrie. Nooit eerder werden er van één naamplaatje zoveel auto’s in Amerika gebouwd. Met die 40.000.000 stuks is dus de meest succesvolle auto uit Amerika. Maar Ford deed dat niet één product, zoals het 15.000.000 exemplaren van de identieke T-Fords maakte. Er waren verschillende generaties voor nodig. De eerste dateert overigens uit 1947.

40 miljoenste Ford F-series

Op eenzame hoogte

Met 40.000.000 stuks staat de Ford F-Series in de ranglijst op de tweede positie wereldwijd. Alleen de Toyota Corolla staat boven de Amerikaanse pick-up. Van de Japanse middenklasser zijn er in de afgelopen 55 jaar meer dan 50 miljoen eenheden vervaardigd. De Japanner staat op eenzame hoogte. Zoals de Toyota Corolla de enige auto is waarvan het productie-aantal met 50 begint, is de Ford F-Series de enige met een volume dat start met 40. Het is een kwestie van tijd dat ook de Volkswagen Golf de 40.000.000 eenheden bereikt.

Gekeken naar de productievolumes van modellen die in nagenoeg dezelfde vorm zijn gemaakt, staat de Volkswagen Kever met meer dan 21.000.000 eenheden bovenaan. Op de tweede plaats staat de T-Ford. De Peugeot 206 completeert de Top 3 met zijn productievolume van meer dan 9 miljoen stuks.

10 procent is een F-Series

Binnen alle genoemde modellen is de F-Series van Ford de enige pick-up. Hij verkoopt in de Verenigde Staten beter dan welke andere auto dan ook. Het model wordt daarbij geholpen dat er aan light trucks andere (veiligheids- en emissie-)eisen worden gesteld dan aan een personenauto als een Toyota Camry of Chevrolet Camaro. De F-Series is momenteel ginds alleen met verbrandingsmotoren leverbaar, maar er staat een volledig elektrisch aangedreven uitvoering op stapel. Ford stelt dat model binnenkort officieel voor. Overigens, de 40.000.000e Ford F-Series verdwijnt niet in het museum. De auto hoort op de weg, zo stelt Ford. De fabrikant maakte afgelopen december zijn 400-miljoenste auto. Oftewel, 10 procent van de totale productie is een F-Series.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.