Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Ferrari kiest motor Purosangue SUV: ‘Duidelijk dat de V12 de juiste optie is’

Hoewel beelden van de Ferrari’s Purosangue al uitgelekt zijn, was er nog geen duidelijkheid over de specificaties van de SUV. Nu onthult de CEO Benedetto Vigna dat het model met een V12-motor op de markt komt.

Vigna zegt tegen Reuters: “We hebben verschillende opties getest, het was duidelijk dat de V12, voor de prestaties en rijervaring die hij kon bieden, de juiste optie is voor de markt.”

Meer aandrijflijnen voor de Ferrari Purosangue SUV?

Of de Ferrari’s Purosangue later ook met een V8- of V6-krachtbron komt, laat de CEO nog in het midden. Wellicht kunnen we een de SUV ook als stekkerhybride verwachten, dergelijke aandrijflijn is nu al te vinden in bijvoorbeeld de Ferrari 296 GTB.

Over de exacte specificaties en de prijs van de SUV houdt Ferrari de kaken nog stijf op elkaar. Wel laat het bedrijf weten dat het binnenkort een nieuw model presenteert. De auto wordt door de Italianen ‘thoroughbred’ genoemd, iets wat hetzelfde betekent als Purosangue, volbloed.

Is de 296 GTB wel een echte Ferrari? Review

Ferrari trekt spoedig het doek van de Purosangue. De levering van de SUV laat echter tot begin 2023 op zich wachten. Hij zal op de productielijn worden gemaakt die vrijgekomen is na de productiestop van de GTC4Lusso. De reproductie-auto’s rollen al over de lijn. Demonstratie- en showroomauto’s volgen spoedig. Daarna is het de beurt aan de klantenauto’s.

Lange wachttijden

Hoewel klanten ook nog niets definitief weten over de Ferrari’s Purosangue, liggen bij dealers vele bestelformulieren. De levertijd is reeds bovengemiddeld, zelfs voor een nieuw Ferrari-model. Bestel je nu de eerste Ferrari-SUV, dan ben je naar verwachting pas laat 2024 aan de beurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.