Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 5 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

BMW laat geteasede M4 CSL verdwijnen

BMW liet gisteren de eerste beelden zien van de BMW M4 CSL. Het bericht op Facebook is inmiddels echter alweer verwijderd door de M-divisie van de Beierse autofabrikant.

‘True greatness can’t hide for long’, schreef BMW M op Facebook in het bericht dat – ironisch genoeg – inmiddels verborgen is. Maar iets wat eenmaal op het internet is geplaatst, staat daar voor goed.

Geen CS maar CSL

Opvallend is dat BMW voor de nieuwe M4 niet voor de term CS (Club Sport) kiest, maar het label CSL (Coupé Sport Leichtbau) laat herleven. Een legendarische term voor BMW M-liefhebbers. Het sportlabel van BMW bestaat inmiddels 50 jaar, de 3.0 CLS (1972) was het startschot van het sportproject.

BMW M4 CSL
(Afbeelding: Facebook)

Wat kunnen we dan verwachten van de BMW M4 CSL? Hoewel de specificaties nog niet bekend zijn, kun je rekenen op een krachtigere M4 met minder kilo’s. Het is immers een ‘Leichtbau’.

Deze occasion wil je: BMW 635 CSi E24, alleen voor de échte liefhebber

De motorisering is naar verluidt de bekende 3,0-liter zescilinder met twee turbo’s, maar dan met meer vermogen. Volgens de geruchten is de CSL 100 kilogram lichter en heeft-ie 550 pk aan boord.

BMW M4 CSL krijgt sportieve accenten

Qua design zijn, op de foto’s die BMW M liet zien, slechts enkele verschillen met de normale M4 op te merken. Op het front zie je de bekende niergrille en koplampen die je kent van de normale M4. De lichtunits aan de achterkant zijn voorzien van een ander patroon. Daarbij staat op de achterklep een soort ducktail spoiler.

BMW M4 CSL wordt geleverd in beperkte oplage

Naar verluidt zal de BMW M4 CSL in beperkte oplage van 1000 eenheden worden geproduceerd. De CSL zou op 20 mei 2022 tijdens het beroemde Concours Villa d’Este in Italië getoond worden. Waarom BMW M de post van Facebook heeft verwijderd, is niet bekend.

BMW M4 CSL
(Afbeelding: BMW M)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.