Autovisie
Autovisie Nieuws 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Exclusief: softtop voor BMW 4 Cabriolet

Dat de nieuwe BMW 4 Cabriolet aanstaande is, is uiteraard na de onthulling van de 4 Coupé geen verrassing. Toch heeft de open vierzitter groot nieuws te bieden. De Cabriolet krijgt voor het eerst een softtop!

Nadat BMW voor de laatste generatie 3 Cabriolet overstapte van een stoffen kap op een inklapbare hardtop, nam de eerste editie van de 4 Serie Cabriolet de kapconstructie van zijn voorganger over. De 4 Serie werd voorzien van een metalen klapdak. Maar voor de volgende editie neemt BMW afscheid van de complexe, zware constructie. Al eerder overwoog BMW om de inklapbare hardtop vaarwel te zeggen. Voor de 4 Serie werd de lichtere en compactere stoffen kap al overwogen. Maar nu voert BMW de wissel van de kap ook echt door.

BMW 4 Cabriolet

Vol-automatisch

Dat blijkt uit de foto’s die BMW bij een Chinees patentbureau heeft vastgelegd. Op de plaatjes, die hier afgebeeld zijn, zie je de stoffen kap op de 4 Cabriolet. Het dak laat zich volautomatisch openen en sluiten. Daarvoor hoeft de open vierzitter niet per se stil te staan. Ook rijdend kan de transformatie plaatsvinden. De snelheid is nog niet bekend, zoals BMW zelf nog niets over het model communiceert, maar reken op een maximum snelheid van 30 of 50 km/h voor het rijdend openen en sluiten van het dak. Vermoedelijk kan het dak ook via de afstandsbediening worden bediend. In geopende stand ligt het dak onder een harde tonneaucover, bovenin een speciale cassette in de bagageruimte.

Ook als M4 Cabriolet

BMW zal de open variant van de 4 Serie begin 2021 in de verkoop nemen. Als technische basis dient de 4 Serie Coupé, waarvan de verkoop op 24 oktober start. De tweedeursbroer neemt de aandrijflijnen van de gesloten variant over. Voor de Coupé is er bij de marktintroductie keuze uit benzine- en dieselmotoren, maar de kans is klein dat de Cabriolet ook de zelfontbranders krijgt.

De Coupé wordt aangeboden als 420i, 430i en als 440i. In het voorlopige topmodel lepelt BMW een zescilindermotor met 374 pk. In de 420i en 430i hangt een viercilinder met respectievelijk 184 en 258 pk. In een later stadium brengt BMW de 4 Cabriolet ook als M4 Cabriolet, maar van de M-reeks dient de autobouwer eerst de M3-sedan voor te stellen, waarna het de beurt is aan zowel de M4 Coupé als de M4 Cabriolet. De topmotorisering komt tevens als Competition, die met 510 pk 30 pk sterker is dan de reguliere M4.

BMW 4 Cabriolet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.