Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je de beste keuze uit het enorme private lease aanbod

De vraag naar private lease is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Hierdoor richten steeds meer leasemaatschappijen zich op de private lease markt. Dit betekent dat jij als consument veel keuzemogelijkheden hebt. Maar hoe maak je nu de beste keuze in het doolhof van private lease aanbieders?

Waarom is private lease zo populair?

De keuze voor private lease kent uiteenlopende redenen. De belangrijkste is misschien wel dat je geen spaargeld hoeft te investeren. Ook kom je nooit voor onverwachte onderhouds- en reparatie kosten te staan. Bij private lease is namelijk alles inbegrepen in het maandbedrag. Bovendien rijd je in een splinternieuwe auto die voorzien is van alle moderne technieken en veiligheidssystemen.
Loopt het leasecontract af? Dan lever je jouw auto gewoon weer in. Je zit dus niet met het verkopen van je oude auto of een restwaarde die wellicht lager uitvalt dan verwacht.

Wat is er inbegrepen in het maandbedrag?

De hoogte van het maandbedrag wordt bepaald op basis van de gekozen kilometerbundel en de looptijd van je private leasecontract. Een langere looptijd en een lagere kilometerbundel resulteren in een lager maandbedrag. Wat is precies inbegrepen?

• Wegenbelasting
• Allrisk verzekering
• Onderhoud, APK en reparatie
• Schadeherstel
• Pechhulp
• Vervangend vervoer
• Rente en afschrijving

Welke private leasemaatschappij is de juiste keuze?

Het samenstellen van jouw perfecte auto is makkelijk. Moeilijker is het om een private lease aanbieder te vinden die past bij jouw wensen en bovendien betrouwbaar is. De vergelijkingssite mijnprivatelease.com helpt jou hierbij. Door alleen leasemaatschappijen met het ‘Keurmerk Private Lease’ te vergelijken ben je verzekerd van een betrouwbare leasemaatschappij met eerlijke voorwaarden. Ook is er precies beschreven wat per aanbieder is inbegrepen in het leasebedrag. Dit scheelt je een hoop zoekwerk maar levert je bovendien de best passende leasemaatschappij op!

Private lease aanbieders vergelijken

Jouw auto, jouw wensen en een maandbedrag dat past bij jouw situatie vormen de belangrijkste factoren bij de keuze voor een private lease aanbieder. Hieronder staan ze opgesomd.

1. Je maximale maandelijkse budget
2. Hoeveel kilometers rijd je per jaar
3. Voor welke leaseperiode wil je een private leasecontract afsluiten

Met de private lease vergelijker kun je aangeven wat jouw gewenste maandkosten zijn en vervolgens krijg je in één overzicht alle private lease auto’s te zien die vallen binnen jouw budget. Wil je meer informatie over een bepaalde auto, de leasemaatschappij, het merk of private lease? Dit kun je allemaal vinden op Mijn Private Lease.

Mijn Private Lease

In samenwerking met Mijn Private Lease

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.