Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 23 dec 2022
Leestijd: 5 minuten

Met deze slimme elektrische auto’s verovert NIO Nederland

Niet één, niet twee maar drie nieuwe EV’s: NIO brengt de ET7, ET5 en EL7 op de Nederlandse markt. We delen de ins en outs van het trio waarmee het innovatieve automerk, bekend van de unieke batterijwisselstations, ons land verovert.

ET wordt gebruikt voor sedan, EL voor SUV: dan weet je meteen om wat voor soort auto’s het gaat. De ET7 is de eerste EV van NIO die je nu op de Nederlandse wegen kunt zien rijden. De ET5 en de EL7 kun je al wel bestellen en deze auto’s worden begin 2023 geleverd. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

ET7: coupéachtige sedan

Bron: NIO

Deze grote limousine met de lijn van een coupé is een EV uit het topsegment. Aan vermogen geen gebrek: de 5,10 meter lange sedan heeft twee elektromotoren, samen goed voor 653 pk. Met een accupakket van 100 kWh heb je een actieradius van 580 kilometer. De auto heeft 33 sensoren en camera’s die helpen om veilig te rijden. Handig: de auto heeft standaard een elektrisch wegklapbare trekhaak met een maximaal trekgewicht van maar liefst 2000 kilo.

De auto voelt als een ‘thuis’ voor onderweg, dankzij de verwarmbare, geventileerde stoelen met massagefunctie (voor- en achterin!), de stijlvolle afwerking – Karuun, een duurzaam rotan – en het infotainmentsysteem. Je krijgt als ET7-user standaard een Dolby Atmos-geluidssysteem met 23 speakers. Dankzij ambient lighting kun je de sfeer waaraan jij op dat moment behoefte hebt in je EV creëren. Voor de interieurverlichting kun je kiezen uit 256 kleuren. Alleen hoef je je nooit te voelen in deze auto; virtuele assistent NOMI rijdt met je mee.

ET5: sportief broertje

NIO ET5
Bron: NIO

Het sportieve broertje van de ET7, dat is de ET5 met zijn progressieve spoiler en haaienneus. Met een vermogen van 483 pk sprint je in 4,3 seconden naar 100 km/h. Hoewel met zijn lengte van 4,79 meter iets compacter, doet de ET5 wat innovatieve technologie betreft nauwelijks onder voor de grotere broer. Zo heeft ook deze auto 33 sensoren en camera’s die helpen om veilig te rijden en virtuele assistent NOMI is ook op het dashboard te vinden.

Dankzij het 1.28 m2 glazen dak mis je niets van de lucht, terwijl het wel beschermt tegen 99,9 procent van de schadelijke uv-straling. De ET5 is verkrijgbaar in negen op de lucht geïnspireerde exterieurkleuren, waarvan twee exclusieve kleuren en de NIO-trendkleur van het jaar 2022: Airspace Blue.

Voor het interieur kun je kiezen uit zes kleuren, waaronder drie exclusieve kleuren, die zijn geïnspireerd op de aarde. Je kunt je favoriete kleur toepassen op de stoelen, deurpanelen, het instrumentpaneel, stuur en de stoelriemen. In de NIO-app kun je precies zien welke van de zes op de aarde geïnspireerde interieurthema’s beschikbaar zijn in Nederland.

EL7: royale SUV

Bron: NIO

De SUV die NIO naar Nederland brengt is 4,91 meter lang en heeft een wielbasis van 2,96 meter. Opvallend is het achterlicht, dat bestaat uit 202 diamantvormige LED-modules die zachte, vloeiende banen vormen ‘lijkend op bewegende vleugels’. Om op termijn veilig autonoom te kunnen rijden, zit er net als bij de andere modellen onder meer LiDAR – dat de weg, obstakels en andere weggebruikers voor de auto scant – in en de EL7 heeft ook 8MP hoge resolutie camera’s voor beter en scherper zicht.

Een uitstapje of op vakantie? Alles wat je wilt meenemen, past in de royale bagageruimte met een maximum volume van 658 liter. Ook aan zitcomfort is gedacht: de rugleuningen van de verwarmbare Ultra-Fit stoelen zijn – voor alle inzittenden afzonderlijk, dus ook achterin – elektrisch verstelbaar. Zo zit zelfs tijdens een lange reis iedereen ontspannen. Ook fijn: de onzichtbare, slimme geur- en ventilatiesystemen houden het interieur van je auto schoon en fris.

Last but not least: uniek aan de EL7 is de optionele panoramische cinema-cockpit. Hiervoor heeft NIO in samenwerking met Nreal VR-brillen ontwikkeld die een virtueel scherm van 201 inch projecteren. Samen met het uitgebreide audiosysteem levert dat een bijzondere bioscoopervaring op. Deze optie is ook leverbaar voor de andere modellen.

Batterij swappen

NIO timmert niet alleen met de drie modellen flink aan de weg in ons land. Eerder deze maand opende het automerk in Tilburg en Apeldoorn ook al de allereerste Power Swap Stations in Nederland, waar je kunt swappen en upgraden. De revolutionaire laadoplossing biedt de mogelijkheid om je accu in 5 minuten te verwisselen, waarna je met een volle accu op pad kunt. Binnenkort worden nog meer Power Swap Stations geopend in Nederland.

Dankzij Battery as a Service (BaaS) kun je als NIO-rijder kiezen voor een van de accupakketten met verschillende capaciteiten: 75, 100 en in de toekomst 150 kWh. Veranderen je wensen en heb je behoefte aan meer of minder capaciteit? Swappen maar! In 2023 moeten er zo’n 120 batterijwisselstations in Europa zijn.

Flexibel abonnement

Naast de mogelijkheid om de auto te kopen of te leasen, werkt NIO met een innovatief abonnementsmodel om de automobilist meer keuzevrijheid te bieden. Kies je voor een vast contract (tegen een lagere, maar vaste prijs), dan selecteer je eenmalig je NIO. Met een flexibel abonnement wissel je juist zo vaak van auto als je wilt.

Bij je NIO Subscription zijn alle mogelijke kosten inbegrepen, behalve de energie die je laadt. Het abonnement is af te sluiten voor 1 tot 60 maanden. Zo kun je de auto rijden die op dat moment het beste op jouw wensen aansluit!

De NIO ET7 is vanaf nu beschikbaar in Nederland. De EL7 en de ET5 kun je al configureren en bestellen, de auto’s zijn leverbaar in het eerste kwartaal van 2023. Boek een proefrit bij NIO en ervaar nu de NIO ET7 zelf.

In samenwerking met NIO

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.