Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW bevestigt gigantische grille en 500+ pk voor BMW M4

Een nieuwe teaser van de BMW M4 GT3 laat wederom de gigantische grille van de 4 Serie zien. Daarmee bevestigt het merk dat de grote nieren ook terug zullen komen op de aankomende BMW M4.

De BMW Concept 4 die we in september op de beursvloer in Frankfurt tegenkwamen had een controversiële grille. Hij was namelijk nogal groot. Groter dan we nu bijvoorbeeld op de X7 en 7 Serie zien. Destijds leek het erop dat BMW de Concept 4 vooral van een grote grille voorzag om zo extra aandacht voor de auto te genereren. Het uiteindelijke productiemodel zou hem waarschijnlijk niet krijgen. Maar het lijkt er steeds meer en meer op dat dit toch wel het geval gaat zijn. Eerst zagen we een gelekte afbeelding van de productieband waarop we de nieuwe M4 met grote nieren zagen. BMW liet toen weten dat het om een pre-productiemodel ging en dat houdt in dat er nog wijzigingen mogelijk zijn. Maar of die er gaan komen lijkt nu wel erg onwaarschijnlijk.

BMW M4

Gisteren toonde BMW namelijk een nieuwe teaser van de aankomende BMW M4 GT3. Op deze afbeelding is duidelijk te zien dat de racewagen de gigantische nieren van de Concept 4 ook heeft. Nu horen we u zeggen: “wat heeft de racewagen te maken met de straatauto?” Het antwoord daarop heeft Markus Flasch, grote baas bij BMW M GmbH: Het is logisch dat de toekomstige topmodellen gebaseerd worden op de nieuwe generatie van de BMW M4. We zullen al nieuwe standaarden neerzetten op het gebied van sportieve prestaties bij de productie, daarom is het logisch om de nieuwe GT3-sportwagen ook op dit platform te presenteren.” Met andere woorden: de BMW M4 GT3 wordt gemaakt op basis van de nieuwe BMW M4. En daarbij hoort ook het overnemen van het uiterlijk.

BMW Concept 4

Meer dan 500 pk

Of de grote nieren in goede aarde zullen vallen bij de fans van het merk moeten we nog maar zien. Waar iedereen ongetwijfeld blij mee zal zijn is het feit dat de nieuwe BMW M4 de S58 drieliter zes-in-lijn onder de kap krijgt. Deze zal volgens Flasch “meer dan 500 pk produceren.” Tel daarbij op dat BMW de auto ook met handbak gaat leveren en we hebben een potentiële topper te pakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.