Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW Concept 4 heeft grootste grille ooit

De BMW 4 Serie is bijna toe aan een update. Vandaag toont BMW welke hoe het de nieuwe 4 voor zich ziet met met de BMW Concept 4. We hopen nu al dat die grille niet op het productiemodel komt…

BMW Concept 4

Toen de BMW 7 Serie aangekondigde werd, schrok de wereld van de gigantische grille. Ondertussen zijn we een beetje van die schrik bekomen. Maar BMW gunt ons geen adempauze, want het merk komt nu weer met een gigantische nierpartij op de BMW Concept 4. En hoewel hij wellicht iets beter verwerkt is in het design dan bij de 7 Serie het geval was, is het overduidelijk dat BMW de focus op de grille niet naast zich neer heeft gelegd. “De BMW Concept 4 presenteert een duidelijk en stijlvolle kijk op deze iconische feature van het merk,” aldus Domagoj Dukec, hoofd van BMW Design.

Inspiratie

De nieuwe conceptauto moet de nieuwe designtaal voor de aankomende opfrisbeurt van de BMW 4 Serie laten zien. Wat duidelijk is, is dat de Münchenaren gaan voor een lange motorkap, grote wielbasis en een strakke coupélijn. De nieuwe 4 moet volgens BMW dynamiek, kracht en elegantie uitstralen. Zelfs als hij stilstaat. Daarnaast zegt BMW dat ze voor deze Concept 4 inspiratie hebben gehaald uit iconische modellen zoals de 328 en de 3.0 CSi, al moeten we eerlijk zeggen dat wij het er niet in zien.

BMW Concept 4

De details, zoals de in twee kleuren gespoten buitenspiegels en de aluminium strips, moeten de lijnen accentueren. Ook de velgen zitten volgens het merk vol kleine details. Door het verschillende kleurgebruik lijkt het net alsof ze bestaan uit meerdere lagen.

Motorisering

Helaas heeft BMW het interieur achterwege gelaten voor dit conceptmodel. Ook is er nog geen woord gesproken over beoogde motorisering en of deze misschien zelfs wel volledig elektrisch gaat zijn. Al lijkt dit uiterst onwaarschijnlijk omdat BMW van mening is dat hybride op dit moment veel beter is voor de behoefte van hun klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.