Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Hyundai i10 N Line heeft 100 pk en handbak

Klein maar fijn en sportieve looks, dat is de Hyundai i10 N Line die de Zuid Koreanen ongepland mee hebben genomen naar de IAA 2019. Het leukste is dat het hier een keer niet gaat om visuele opsmuk, maar dat hij ook daadwerkelijk sportief is met 100 pk.

Hyundai i10 N Line

Niet lang geleden toonde Hyundai ons de nieuwe i10. Destijds was er nog geen sprake van een extra sportief model, laat staan van een sportieve looks. Beide zijn er nu wel, want Hyundai zette de i10 N Line op de beursvloer in Frankfurt. En hoewel de naamgeving doet vermoeden dat het hier om een sportief bumperkitje gaat, is de fabrikant toch wat meer met de auto bezig geweest.

100 paardenkrachten

De i10 N Line heeft namelijk de 1.0 T-GDi driepitter. Deze stuurt alle 100 paardenkrachten en 172 Newtonmeters door een handgeschakelde vijfbak naar de voorwielen. Geen zin in een geblazen motor? Dan levert Hyundai de i10 N Line alternatief ook met een ongeblazen 1.2 viercilinder. Deze is helaas niet zo krachtig als het eerder genoemde motorblok. Hij komt niet verder dan 84 pk en 118 Nm.

Hyundai i10 N Line Interieur

Hyundai heeft voor de rest niet heel veel gedaan aan de prestaties van de auto. Hij heeft bijvoorbeeld geen verlaagde en strakkere ophanging ophanging gekregen. Wel kan nu profiteren van een diffuser aan de achterkant en een skidplate aan de voorkant. Ook heeft hij een nieuwe bumperpartij en is het interieur ‘geïnspireerd op de autosport’.

Bommetje

Het is nog wel even wachten op dit kleine bommetje. De Hyundai i10 N Line staat op dit moment nog gepland voor een lancering ergens in de zomer van volgend jaar.

Hyundai i10 N Line Interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.